Lucrul pe care femeile nu-l acceptă niciodată la un bărbat când e vorba despre sex

HOT
27.02.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Femeile se declară de cele mai multe ori deschise la experienţele sexuale şi arată că percepţiile lor se întind dincolo de etichetele clasice de „gay” şi „heterosexual”, dar un nou studiu arată că acestea nu sunt la fel de îngăduitoare şi în privinţa bărbaţilor. Cercetările recente au dezvăluit unul dintre lucrurile legate de sexualitate despre care femeile spun că este absolut inacceptabil la un bărbat.

Citește și: Cum a fost capturat Guru Bivolaru: Detalii incredibile de la Paris
Cercetătorii publicaţiei Glamour au analizat mai mult de 1000 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani şi le-au chestionat în legătură cu identităţile şi experienţele lor sexuale. În vreme ce 63% dintre acestea au spus că şi-ar cataloga experienţele cu mai multe cuvinte decât tradiţionalele „homosexual”, „heterosexual” sau „bisexual”, acelaşi procent de respondente a declarat că nu şi-ar da întâlnire cu un bărbat care s-a culcat cu un alt bărbat.

Cercetarea a arătat şi că 47% dintre femei au spus că au fost atrase de o altă femeie, iar dintre acestea 31% au şi avut parte de exeperienţe sexuale cu o persoană de acelaşi sex. În plus, doar 3% dintre femei au fost de părere că sexul este cel mai important aspect într-o relaţie.

Citește și: Despărțire cu lacrimi: O vedetă a plâns la plecarea de la Antena 1
După exemplul lui Miley Cyrus, care a fost catalogată drept „pansexuală”, studiul a demonstrat că „multe dintre tinerele femei consideră că nu mai trebuie să aleagă o singură identitate sexuală”, după cum arată Ritch C. Savin-Williams, directorul laboratorului de gen şi sex de la Universitatea din Cornell.

„În zilele noastre, multe persoane inventează termeni proprii”, a explicat Savin-Williams. O diferenţă, însă, ar putea fi remarcată la nivelul diferitelor generaţii. „Există o tendinţă în continuă creştere de a evita ‘închiderea într-o cutie’, mai ales în rândul femeilor mileniului trei”, a completat cercetătorul.

Citeşte şi: Dezvăluiri incendiare despre Gabi Oprea: Pe ce ar fi cheltuit fostul vicepremier 6 milioane de euro

Interviurile care au venit la pachet cu studiul arată şi ele modul în care se raportează femeile la sexualitate. „Nu ma uit la o femeie şi mă gândesc ‘Oh, vreau să mă culc cu ea’. Dar eu cred că sexualitatea este fluidă”, a spus Niki, una dintre persoanele chestionate. Despre prima ei experienţă cu o altă femeie, aceasta a declarat: „A fost amuzant, dar nu a schimbat modul în care îmi percep sexualitatea. Pur şi simplu m-am gândit că acesta este un nou mod de a face sex”.

„Nu am crezut niciodată că aş fi diferită faţă de persoanele heterosexuale. Doar că am considerat întotdeauna că sexul era un lucru urât. Nici măcar n-am ştiut, de fapt, ce înseamnă cu adevărat sexul până când nu m-am culcat cu o femeie. Atunci am realizat: deci de asta fac oamenii sex!”, a spus Meghan, o altă participantă la studiu.

Citește și: Fiica lui Liviu Dragnea, surprinsă când îi dădea bani unui celebru cântăreț ca să plătească sucurile

Rezultatele acestui studiu se aliniază percepţiei generale potrivit căreia femeile sunt, într-o oarecare măsură, „mai fluide” în ceea ce priveşte sexualitatea lor decât bărbaţii. Această diferenţă a mai fost remarcată şi în trecut, atunci când psihoterapeutul Joe Kort a argumentat că, totuşi, „flexibilitatea sexuală a femeilor şi bărbaţilor sunt exprimate în moduri care nu pot fi încă surprinse în cuvinte, pe o foaie de hârtie”.

„Dacă un bărbat bifează un câmp dintr-un sondaj în care admite că a fost atras de un alt bărbat sau că a făcut sex cu un alt bărbat în ultimul an, s-ar putea ca aceste afirmaţii să nu însemne acelaşi lucru dacă vin din partea unei femei. Sunt foarte multe moduri de a exprima fluiditatea sexuală a bărbaţilor heterosexuali”, a scris Kort în 2015.

Citește și: Antena 1 a dat o mare lovitură: Ce vedetă controversată a semnat cu televiziunea
preluare: gandul.info

Articole similare:

Top