Sub Deviza ‘Supradoza de visuri spulberate’, Universitatea Româno-Americană conduce bătălia anti-drog

Healthy Living
06.05.2024
Autor: Cristi Teodorescu

Bucureștiul este, conform statisticilor, orașul din România unde există cei mai mulți consumatori de droguri. România, de altfel, a devenit țară de destinație a drogurilor, în ultimii ani, nu doar de tranzit, cum era înainte, mai ales după ce festivalurile de muzică au impus țara noastră pe harta petrecerilor la nivel mondial.

În acest context, Universitatea Româno-Americană va găzdui un eveniment de o importanță crucială în lupta împotriva consumului de substanțe interzise. Sub deviza „Supradoză de visuri spulberate”, campania de prevenire se va desfășura pe parcursul a două zile intense, oferind o platformă amplă de educație, discuție și acțiune în cadrul unei probleme critice care afectează tineretul și societatea în ansamblu.

Evenimentul va debuta cu o sesiune solemnă în Aula Universității Româno-Americane, unde vor fi prezenți numeroși lideri și experți în domeniul prevenirii consumului de droguri. Printre aceștia se numără Comisarul Șef de Poliție Georgiana-Ramona Dabija, Directorul Agenției Naționale Antidrog, Profesorul Universitar Dr. habil. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane și alți invitați importanți.
Sesiunile de workshop-uri și consiliere în carieră vor continua să ofere educație și sprijin practic pentru participanți. În timp ce adolescenții vor avea oportunitatea de a explora aspecte ale adolescenței și riscurile consumului de droguri, profesioniștii și experții își vor împărtăși cunoștințele și vor răspunde la întrebările participanților.
Cu un accent special pe implicarea școlilor, Inspectorul Școlar al Inspectoratului Școlar al Sectorului 2, Corina Ceamă, va fi unul dintre invitații importanți.

Sesiunile de workshop-uri și consiliere în carieră vor continua să ofere un mediu interactiv și informativ pentru participanți, oferindu-le instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face alegeri sănătoase și informate.

În ambele zile ale evenimentului, participanții vor avea ocazia să experimenteze un spațiu interactiv, amenajat cu simulator și ochelari virtuali, sub îndrumarea experților ANA. Acest spațiu va permite elevilor să înțeleagă mai bine consecințele consumului de substanțe interzise și riscurile implicate.

Într-o epocă în care consumul de droguri reprezintă o amenințare tot mai mare pentru tineretul nostru, acest program de prevenire oferă un cadru esențial pentru educație, discuție și acțiune, încurajând o comunitate mai sănătoasă și mai informată. Prin implicarea directă a experților, liderilor și participanților, sperăm să semnăm împreună un angajament ferm împotriva consumului de substanțe interzise și să contribuim la construirea unui viitor mai sigur și mai luminos pentru toți.

Articole similare:

Top