Ai vreuna dintre următoarele simptome? Atenție! Poți avea diabet!

Healthy Living
19.06.2015
Autor: Roxana Popa

ATENTIE! Continutul articolului de mai jos are rol informativ si nu se substituie consultului unui medic specialist! Nu tine nici o dieta, nu lua suplimente, nu apela la tratamente naturiste fara a-ti consulta mai inainte medicul!

Daca ai oricare dintre urmatoarele simptome, adreseaza-te medicului tau si fa-ti o programare pentru a-ti face analize amanuntite, printre care neaparat si verificarea glicemiei.

Simptomele diabetului: Urinare frecventa si sete continua
Atunci cand nivelul de glucoza din sange este in crestere, rinichii incearca sa-l diminueze si in cele din urma nu pot face fata. Excesul de glucoza este excretata in urina, impreuna cu alte fluide din organism. Acest lucru duce la urinare frecventa, deoarece corpul tau incearca sa expulzeze glucoza in exces. Rosti sa suferi de deshidratare cronica si de aceea si nevoia de a bea mai multa apa creste.

Simptomele diabetului: Cresterea senzatiei de foame
Corpul tau are nevoie sa foloseasca insulina pentru a trage glucoza in celule. Cand in corp nu exista indeajuns de multa insulina, sau esti rezistente la insulina, organismul nu poate stoca glucoza in celulele tale. Celulele au nevoie de glucoza pentru a genera energia functionarii optime a corpului. Dar pentru ca tu nu stochezi glucoza, corpul tau nu produce energia de care are nevoie. Acest lucru te va face sa ai o senzatie marita de foame, pentru ca organismul tau “cere” calorii pentru le transforma in energie.

Simptomele diabetului: Slabiciune si oboseala
La fel ca foamea crescuta, slabiciunea si oboseala sunt un rezultat al incapacitatii organismului de a utiliza in mod corespunzator energia (glucoza). Fara a fi capabil de a trage glucoza in celule, organismul nu are nivelul corect de energie pentru a functiona optim. Acest lucru duce la oboseala si slabiciune.

Simptomele diabetului: Slabire “fara motive”
Ce se intampla atunci cand organismul excreta excesul de glucoza? Nu o va stoca ca energie pentru mai tarziu. Organismul secreta glucoza in urina si reduce cantitatea de calorii care sunt absorbite de celule. Acest lucru inseamna ca vei pierde in greutate, ca urmare a faptului ca nu poti prin compensa in caloriile ingerate ceea ce este pierdut prin urina.

Simptomele diabetului: Furnicaturi sau amorteala
Furnicaturi sau amorteala, altfel cunoscute sub numele de neuropatie diabetica este deteriorarea nervilor care apare ca o complicatie a nivelului de glucoza din sange. Cand nivelul de glucoza din sange sunt ridicate, interfereaza cu semnalele transmise de nervi. In plus, peretii vaselor de sange mici sunt slabiti, taind efectiv vascularizarea nervilor. Acest lucru se intampla de obicei la extremitatile ultraperiferice, incepand cu picioarele.

Simptomele diabetului: Vedere incetosata

Ochii sunt extrem de sensibil la nivelul de glucoza din sange mare. Cristalinul se modifica si -si schimba forma, cauzand scaderea acuitatii vizuale si provocand ceea ce numim vedere incetosata.

Simptomele diabetului: Rani care vindeca greu si lent
Intr-un studiu de la Universitatea din Warwick, cercetatorii au descoperit ca receptorii din organism care recunosc o infectie devin „orbi”, atunci cand nivelurile de glucoza sunt crescute in sange. Un nivel ridicat de glucoza in singe inhiba efectiv functionarea normala a sistemului imunitar. Acest lucru incetineste activitatea leucocitelor (celulele albe din sange) si, in esenta, procesul normal de vindecare este mult incetinit.

Simptomele diabetului: Infectii frecvente

Similar cu vindecarea lenta, infectiile frecvente sunt un alt simptom produs de cresterea nivelului de glucoza din sange. Un raspuns imun incetinit te poate duce la un risc crescut de infectii frecvente, si infectii mai grave decat o persoana care are nivele stabile sau normale de glucoza in sange.

Simptomele diabetului: Piele uscata, senzatie de mancarime, piele cu aspect solzos
Corpul tau este format din 50% -78% apa. Datorita urinarilor frecvente si starea perpetua de sete, aproape vei simti cum te usuci. Lipsa apei afecteaza si pielea. Pielea uscata, pruritul (mancarimi), epiderma cu aspect solzos este un semn des intalnit al diabetului zaharat, deoarece rinichii excreta mai multa apa decat este normal din tesuturi.

Simptomele diabetului: Stare de nervozitate, iritabilitate
Stii cum este sa te simti secatuit de puteri si sa simti ca iti e o foame grozava. Deci stii ca nu esti in cea mai buna stare de spirit in acele momente. Acum imagineaza-ti ca tot ceea ce mananci, calorile si energia care ar trebui sa fie stocate in celulele corpului tau pentru a-l mentine functional se duce pe apa sambetei.. Aceasta duce la o senzatie de rau general si iritabilitate, pentru ca esti ntr-o stare perpetua de pierdere a energiei.

Articole similare:

Top