El e autorul uneia dintre cele mai mari invenții ale omenirii, dar a uitat să o patenteze

Interesant!
25.03.2016
Autor: Cristi Teodorescu

A neglijat să facă o cerere pentru patentarea invenţiei. Pe 24 martie 1896, fizicianul rus Aleksandr Popov realiza prima transmisie a unui semnal prin unde radio din istorie. Cu toate acestea, cinstea de a fi inventat transmisia radio nu i-a revenit lui deoarece a neglijat să facă o cerere pentru patentarea invenţiei.

Citește și: Fiul lui Virgil Măgureanu rupe tăcerea: DEZVĂLUIRI făcute de cel mai căutat om al zilei

Aleksandr Popov s-a născut în satul Turinskie Rudniki, în Munţii Ural, în familia unui preot. În tinereţe s-a arătat interesat de ştiinţele naturii, iar tatăl s-a străduit să-i asigure o educaţie cât mai bună. A urmat cursurile seminarului din Perm, iar apoi ale Universităţii de stat din Sankt Peterburg. După absolvire, Popov a început să lucreze ca asistent într-unul dintre laboratoarele universităţii, iar apoi a plecat să predea la Şcoala rusă de torpile navale din Kronstadt din insula Kotlin. În 1894, el a cosntruit primul lui receptor radio, un detector de unde electromagnetice. Acest aparat a fost perfecţionat mai apoi, fiind transformat în detector de fulgere şi a fost prezentat Societăţii ruse de fizică şi chimie pe 7 mai 1895.

Citește și: Cu ce se ocupă fratele unuia dintre teroriștii de la Bruxelles / VIDEO

În martie 1896, Popov a efectuat transmisii radio între diferite cladiri ale capitalei. După ce a aflat de sistemul lui Guglielmo Marconi, Popov a efectuat comunicaţii între o navă şi o staţie terestră de recepţie pe distanţe de la 10 km (1898) până la 50 km (1899).

Citește și: Cum l-a dat de gol Laura Codruța Kovesi pe Liviu Dragnea
preluare: descopera.ro

Articole similare:

Top