STUDIU De ce blondele își încep viața sexuală mai devreme decât celelalte femei

HOT
20.04.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Un studiu referitor la ADN realizat pe un eşantion de 380.000 de persoane relevă rolul surprinzător pe care îl joacă genele umane: influenţează vârsta la care facem sex pentru prima oară, în proporţie de 25%.
38 de gene sunt asociate cu vârsta la care ne începem viaţa sexuală, la persoanele roşcate aceasta fiind mai înaintată decât la cele blonde, arată un studiu recent, realizat pe un eşantion de 380.000 de femei şi bărbaţi.

Citește și: Decizie radicală luată de Monica Iacob Ridzi în pușcărie

Potrivit cercetării apărute în publicaţia americană Nature Genetics, anumite gene care corespund culorii părului pot determina probabilitatea ca o persoană să facă sex la o anumită vârsta, dar şi vârsta probabilă în cazul naşterii primului copil sau a posibilităţii ca o anumită persoană (n.r. roşcată, blondă etc., cu sau fără pistrui) să nu aibă copii. Astfel, în cazul persoanelor roşcate – atât femei cât şi bărbaţi – există şanse mai mari să întârzie începerea vieţii sexuale, în comparaţie cu persoanele care au părul de altă culoare. Totodată, un alt indicator al studiului a fost acela al existenţei pistruilor în cazul anumitor oameni, fapt ce, potrivit cercetării, ar întârzia, de asemenea, începerea vieţii sexuale, bărbaţii fiind însă excluşi din această concluzie a studiului.

Citește și: El e denunțătorul lui Orban: L-a înregistrat și s-a dus la DNA! Olguța Vasilescu e și ea pe listă

Factorii precum stabilitatea mediului familial, presiunea exercitată de partener şi tipul de personalitate joacă, de asemenea, un rol important atunci când vorbim despre influenţa asupra adolescenţilor în ceea ce priveşte începerea vieţii sexuale la vârste fragede sau abstinenţa până la maturitate. Studiul relevă însă că, pe lângă aceşti factori, şi genetica îşi spune cuvântul în stabilirea nu doar a vârstei la care are loc prima experienţă sexuală, ci şi al numărului partenerilor sexuali şi al numărul de copii pe care îi are o persoană. Variaţiile de gene care corespund culorii părului şi care s-a demonstrat că influenţează comportamentul sexual au fost în număr de 38, mai arată studiul citat de cotidianul britanic Daily Mail.

Citește și: O nouă televiziune intră în insolvență: Mari probleme financiare, unii vorbesc de închidere

Gena CADM2 face ca unii oameni să facă sex la o vârstă mai fragedă decât alţii şi cu mai mulţi parteneri, iar gena MC1R este cea care influenţează culoarea părului şi existenţa pistruilor, mai susţin cercetătorii de la Universitatea Cambridge şi de la Consiliul Medical de Cercetare din Marea Britanie. În acelaşi timp, oamenii care au gena iritabilităţii MSRA sunt predispuşi să facă sex la o vârstă mai înaintată decât media. Partea pozitivă în cazul celor din urmă este că au mai multe şanse să trăiască mai mult, spun cercetătorii. Momentul din viaţă în care o persoană are prima experienţă sexuală este direct legat de rezultatele sale şcolare, de sănătatea şubredă (inclusiv diabet), boli de inimă şi cancer la sân, ceea ce poate ajuta la îmbunătăţirea măsurilor de sănătate publică, mai ales în ceea ce priveşte tinerii. Vârsta medie de începere a vieţii sexuale este de 18 ani , în timp ce la 25 majoritatea femeilor au primul copil, conchide studiul.

Citește și: Rareş Bogdan prezice DEZASTRUL pentru Iohannis: Va fi SUSPENDAT în 2017
sursa: adevarul.ro

Articole similare:

Top