Selfie-urile cu filtre vor fi fi interzise: ‘Distorsionează creaţia lui Dumnezeu’

Interesant!
29.06.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Tinerii care îşi fac selfie-uri folosind diferite filtre sau aplicaţii precum Snapchat sau MSQRD ar putea avea probleme.

Nasser al-Omar, un cleric influent din Arabia Saudită, a interzis folosirea de filtre pentru selfie-uri, deoarece le consideră „păcătoase”, transmite Mediafax.

Citește și: Surpriză URIAȘĂ: Cine va fi noul SELECȚIONER al României (presă)

Nasser al-Omar, care are mai mult de un milion de urmăritori pe Twitter, a făcut apel pe reţeaua de microblogging la credincioşi să nu mai folosească filtre în selfie-urile făcute prin intermediul unor aplicaţii, notează Go4it.

Deşi nu le numeşte, cel mai probabil se referă la aplicaţii precum Snapchat sau MSQRD.

„Evitaţi să distorsionaţi faţa umană şi creaţia lui Dumnezeu doar pentru a face oamenii să râdă”, a scris al-Omar.

Citește și: Decizii CRUCIALE luate la Summit-ul european față de Marea Britanie. Cât timp mai au britanicii

S-ar putea ca porunca lui al-Omar să fie greu de respectat, deoarece în Arabia Saudită se înregistrează cel mai mare procent de utilizatori de Snapchat cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani din Orientul Mijlociu. Totuşi, în statul arab deciziile clericilor importanţi trebuie respectate, deoarece acolo funcţionează o poliţie religioasă.

Recent, apelurile video şi de voce prin intermediul Facebook Messenger au fost blocate în statul arab.

Citește și: Olanda a supus la vot ieșirea din Uniunea Europeană: Rezultatul este ZDROBITOR

De asemenea, tot recent,opt femei au fost ridicate de poliţiştii iranieni, interogate şi arestat din cauza selfie-urilor pe care le-au postat pe reţelele de socializare. Femeile şi-au făcut fotografii fără a purta tradiţionalul hijab.

În plus, un studiu recent arată că unul dintre principalele motive datorită cărora se apelează la medicii esteticieni este mai nou preocuparea de a arăta bine în fotografiile tip “selfie” postate pe reţelele de socializare.

Citește și: Ghinea REACȚIONEAZĂ, după ce Victor Ponta l-a făcut IDIOT: Este absolut fabulos

Cu toate că selfie-urile sunt foarte la modă, marile atracţii turistice din Europa, se arată deranjate de cel mai popular accesoriu al momentului! Selfie stick-ul, băţul folosit de cei obsedaţi de autoportrete, este interzis în mai multe locuri considerate atracţii turistice.

Anul 2014 a fost declarat oficial anul „selfie-urilor”. Potrivit Twitter, termenul de selfie a fost menţionat de peste 92 de milioane de ori pe reţeaua de socializare.

Citește și: SCUZE la mișto ale ministrului care a făcut declarații revoltătoare la adresa profesorilor

Articole similare:

Top