Sebastian Ghiță a fost prins

Analisti / Jurnalisti Politici
14.04.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Fostul deputat, Sebastian Ghiță, a fost prins! El a fost retinut la Belgrad. La jumatatea lunii martie au aparut informatii ca Sebastian Ghiță, disparut din 21 decembrie 2016, ar fi fost localizat in Serbia. Informatiile au fost negate inclusiv de premierul Sorin Grindeanu. În urmă cu câteva zile ministrul de Interne, Carmen Dan, susținea că poliția a alocat resurse suficiente pentru a-l localiza și a-l prinde.

În cursul nopții de joi spre vineri, el a fost legitimat de poliția sârbă. Era însoțit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce Sebastian Ghiță a prezentat documente false.

Sebastian Ghiță a trecut in Bulgaria, chiar in noaptea in care a fost pierdut de filajul politistilor, o echipa de anchetatori deplasandu-se in Serbia pentru a-l localiza, inca din februarie.

Lui Sebastian Ghiță i se va face deocamdată dosar penal în Serbia pentru folosire de acte false, urmând ca ulterior să aibă loc procedura de extrădare, a spus Carmen Dan.
Potrivit poliției, în momentul capturării Sebastian Ghiță a prezentat acte false ale Republicii Slovenia.

Fostul deputat era însoțit de fratele său în momentul arestării. Fratele său era, la rândul său, în atenția autorităților. Surse judiciare au declarat că a fost urmărit fratele lui Ghiţă, care iniţial s-a aflat la Istanbul, după care a plecat către Serbia.
„În cursul acestei nopți a fost reținut inculpatul Ghiță Sebastian. În momentul depistării, acesta a prezentat documente false care aparțin unei țări din Uniunea Europeană.”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IGPR, Ramona Dabija.
Citește mai multe AICI

Articole similare:

Top