S-a descoperit jurnalul secret al lui Heinrich Himmler: Ce GROZĂVII conține / VIDEO

Interesant!
29.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Jurnalul ucigaşului nazist Heinrich Himmler a fost descoperit. În cele peste 1.000 de pagini sunt detaliate întrunirile membrului SS. Acesta conţine şi modul în care Himmler a decis să omoare milioane de oameni.

Jurnalul ucigaşului nazist Heinrich Himmler dezvăluie cum acesta a avut parte de un masaj înainte de a ordona uciderea a 10 polonezi. Totodată, acesta aproape a leşinat când bucăţi din creierul unui evreu, împuşcat, i-au ajuns pe haină.

Citește și: Cioloș declanșează cea mai ‘nebună’ operațiune a autorităților de până acum

Lucrearea scrisă în anii 1938, 1943 şi 1944 reflectă şi sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acesta a fost descoperit în arhivele militare ruseşti din Podolsk. Jurnalul a servit ca un calendar pentru Himmler, îl el regăsindu-se date, locuri, întâlniri şi decizia sa de a trimite milioane de oameni la moarte. Documentul conţine şi detalii macabre ale modului în care a decis să omoare sute de oameni, inclusiv moartea a 10 polonezi pe care a ordonat-o după ce a primit un masaj de la doctorul său.

Era cunoscut faptul că era sensibil când vedea sânge, într-o scriere în jurnal din august 1941, a detaliat cum a asistat la uciderea în masă a unor evrei, într-o groapă de la ieşirea oraşului Minsk (Belarusul de astăzi). Acesta aproape a leşinat când creierul unei victime i-a atins haina.

Citește și: Cristian Sima, ‘brokerul fugar’, s-a întors în România. Ce dezvăluiri a făcut

Directorul – profesor Nikolaus Katzer, de la Institutul de Istorie German din Moscova, a descris documentul ca având ,,o importanţă majoră pentru istorie”.

Acesta conţine peste 1.000 de pagini şi a fost descoperit după 71 de ani de la capturarea lui Himmler de către soldaţii britanici. Fiind recunoscut în timpul interogatoriului, acesta a înghiţit o capsulă cu cianură pe care o avea ascunsă într-o măsea, murind în câteva minute.
Himmler a fost la conducerea întregului aparat de teroare al statului nazist, de la poliţia secretă de stat (Gestapo) până la taberele de concentrare şi exterminare de la Auschwitz şi Treblinka.

Citește și: INTERVIU – Rareș Bogdan a EXPLODAT: Un bou! Un dobitoc! Ipoteză neașteptată pentru alegeri

În jurnal este prezentat faptul că între 1943 şi 1945 a cunoscut 1.600 de persoane şi şi-a notat detalii despre viaţa acestora. După o vizită în tabăra de concentrare de la Buchenwald (Germania) acesta a notat: ,,Am luat o gustare în cafeneaua de la cazinoul SS”. Într-o altă scriere din jurnal, acesta scria că a asistat la ,,eficienţa” motoarelor diesel din tabăra nazistă Sobibor din Polonia, unde 400 de persoane au fost omorâte pentru această demonstraţie. În total, 250.000 de oameni au fost gazaţi în taberele de concentrare, majoritatea la două ore după ce Himmler a ajuns acolo.

În jurnal sunt notate referinţe către Puppi, (porecla pe care o utiliza pentru fiica sa, Gudrun), aceasta încă trăieşte în suburbiile din Munchen, unde a întemeiat o organizaţie caritabilă numită ,,Stille Hilfe” (Ajutorul tăcut).

Citește și: Doliu în lumea sportului! Un fotbalist a murit pe teren. Avea doar 30 de ani

În jurnal au fost descoperite şi scrieri despre Margarethe Sieghroth, femeia cu care s-a însurat în 1928 şi care i-a dăruit o fiică, pe Gudrun. De asemenea, l-a menţionat şi pe fiul său adoptiv Gerhard.
În jurnal s-au descoperit şi detalii despre nunta dintre generalul Hemann Fegelein şi Gretl Braun, din cadrul festivităţii de retragere a lui Hitler din Obersalzberg, în Bavaria.

Citește și: CUTREMUR în MAI: Șeful ‘Doi și-un sfert’, urmărit penal de DNA

Fegelein era unul dintre favoriţii lui Himmler şi Hitler, în timp ce Gretl era sora lui Eva Braun, femeia care a trăit în umbra celui de-Al Treilea Reich, fiind amanta liderului. Cu trei zile înainte de nuntă, Fegelein a fost arestat din ordinul lui Hitler, fiind suspectat de trădare. Chiar dacă era viitorul cumnat al Evei Braun, acest statut nu l-a salvat, fiind împuşcat în cele din urmă.

Descoperirea jurnalului a fost realizată la doi ani după ce s-au descoperit scrisorile pe care le trimitea către fiica şi soţia sa, fotografii şi o carte de bucate scrisă de Himmler, toate descoperite în Israel.

Citește și: Unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori români, executat silit

sursa: descopera.ro

Articole similare:

Top