Rețelele de socializare sunt niște necunoscute pentru oamenii de știință: De ce nu le folosesc cei mai deștepți dintre noi

Oamenii de știință nu se adaptează ușor atunci când vine vorba de a comunica prin intermediul rețelelor de socializare, potrivit unui studiu comun al unor cercetători de la universități din Statele Unite și Noua Zeelandă, scrie joi agenția Xinhua.
Cercetători de la universitățile din Otago (Noua Zeelandă) și Miami (SUA) au analizat atitudinile oamenilor de știință față de rețelele de socializare — mai exact Twitter — și au arătat cum folosesc cercetătorii canalele digitale pentru diseminarea cercetărilor lor către public sau cum comunică între ei.
Citește și: CTP îi face praf pe Sebastian Ghiță și Traian Băsescu: Atacuri FULMINANTE
Sondajul, la care au răspuns 587 de oameni de știință care lucrează în diferite discipline academice, a arătat că, deși această categorie nu a adoptat încă pe scară largă rețelele de socializare, cei care au făcut acest lucru au observat multe posibile avantaje ale folosirii acestora la locul de muncă.
Citește și: PREVIZIUNILE lui Nostradamus s-au adeverit! Ce mai URMEAZĂ în 2016!
Cei mai mulți oameni de știință care au înțeles beneficiul folosirii Twitter au declarat că a fost o modalitate bună pentru a avea acces la un public extins și divers, a indicat cercetătoarea Kimberley Collins de la Universitatea din Otago. Oamenii de știință au apreciat de asemenea ușurința de a comunica în mesaje scurte, timpul scurt și accesibilitatea acestui tip de comunicare, a adăugat aceasta.
Citește și: LOVITURĂ pentru Traian Băsescu: Veste NEPLĂCUTĂ primită în această seară
Mulți oameni de știință au declarat că folosesc Twitter în mod special pentru a comunica cu alți cercetători. Unii au folosit rețeaua de socializare ca pe un forum pentru a distribui cercetarea lor către publicul larg și media, însă majoritatea au considerat platforma de socializare ca fiind un instrument pentru distribuirea cercetării în domeniul lor academic, a mai spus Collins.
Citește și: WikiLeaks – Gitenstein, despre referendumul de demitere a lui Băsescu: ‘Frauda este nesemnificativă’
Studiul a scos la iveală faptul că oamenii de știință au folosit Twitter în principal pentru a comunica cu alți colegi cercetători și a distribui studii de specialitate analizate în cadrul comunității academice. În ciuda avantajelor profesionale oferite, destul de puțini cercetători folosesc astăzi rețelele de socializare.
Citește și: Unul dintre cei mai bogați afaceriști din România a fost ARESTAT: Cu ce l-a prins DIICOT
Articole similare:
Nicolae Ciucă a dat ordin: Masca se poartă iar

Ceea ce în România este trecut sub tăcere, în Franța se spune: Ministrul Sănătății recunoaște că toți cei 1.700 de bărbați cu variola maimuței sunt HOMOSEXUALI

Încă 3 homosexuali din București au luat variola maimuței

IMAGINI DE GROAZĂ Bianca Drăgușanu a fost DESFIGURATĂ

DISCRIMINARE în PNL: Cea mai frumoasă liberală a fost obligată să demisioneze, din cauza presei

Păzea, Bendeac și-a scris cartea! Dezvăluiri incredibile și momente emoționante din viața actorului
Soprana Angela Gheorghiu, atacuri suburbane la adresa tuturor românilor!

VIDEO Un deputat de 33 de ani a făcut, joi seara, o nuntă cum nu s-a mai văzut: Mireasa are aproape 50 de ani

Elena Udrea poate să scape: Curtea Constituțională, sesizată cu ordonanța pe prescripția penală
