Povestea omului care a ingrozit Europa!

Interesant!
06.07.2015
Autor: Roxana Popa

Numele lui Alexis Tsipras a fost pe buzele mai marilor Europei in ultimele zile, fiind omul care, sfidand creditorii, a luat in maini soarta poporului lui. Unii spun despre el ca e arogant, iar miscarea va duce la distrugerea Greciei, altii il sustin si spun ca da dovada de curaj, salvandu-si poporul, punandu-se impotriva mai marilor din Uniunea Europeana, relatează wowbiz.

Cine este de fapt cel mai controversat personaj politic al momentului?

La vârsta de 40 de ani, Alexis Tsipras a devenit cel mai tanar premier grec din ultimii 150 de ani, dupa ce, la inceputul anului, a fost ales in aceasta functie.

Ascensiunea sa a inceput la 33 de ani, cand a fost ales presedintele al Synaspimos, un mic partid eurocomunist, care in scurt timp, alaturi de alte fomatiuni, alcatuieste o coalitie de stanga, numita Syriza. Problemele economice din Grecia, accentuate de criza datoriei, fac din acest partid unul tot mai puternic, pentru ca se opunea masurilor de austeritate impuse de creditorii tarii – UE si FMI.

Deputat din 2009, in ianuarie 2015, Alexis Tsipras devine premierul Greciei, socand inca de la alegerea sa. Ateu, politicianul spune ca nu are rost sa fie ipocrit asa ca nu accepta o ceremonie religioasa la investire, asa cum cerea traditia, ci doar un juramant laic fara referire la Dumnezeu. Si la nivelul tinutei, Alexis Tsipras are o regula clara: nu suporta cravatele si nu a fost vazut vreodata cu vreuna la gat.

Una dintre putinele aparitii in public ale premierului, alaturi de Betty Batziana

In ceea ce priveste viata personala, Tsipras nu este casatorit, cu cea care-i sta alaturi are doar un parteneriat civil. Partenera sa de viata, Betty Batziana, si-a facut de putine ori aparitia in public. Cei doi s-au intalnit in liceu, iar la scurt timp au devenit membri ai aripii de tineret a Partidului Comunist. Au condus diverse proteste studentesti in 1990 si 1991. Cei doi au impreuna doi baieti,  Pavlos si Ernestos-Orfeas. Acum, in scandalul rambursarii imprumutului Greciei, exista informatia ca Alexis Tsipras i-ar fi spus, la un moment dat, presedintelui francez Francois Hollande, ca risca sa-si piarda partenera de viata, daca cedeaza in fata cerintelor creditorilor, aceasta amenintandu-l ca il paraseste.

Betty Batziana impartaseste parerile de extrema stanga ale premierului

Tsipras are o slabiciune pentru motociclete si, pana in 2012, se plimba frecvent pe doua roti, grecii fiind obisnuiti cu politicianul care venea la Parlament, calare pe motocicleta.

Articole similare:

Top