Ponta Viteazu’ a căzut de pe Breazu’

Analisti / Jurnalisti Politici
24.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Victor Ponta, încă premier al României, a făcut pe viteazu’ după operația din Turcia. Deși beteag, pe atunci încă președinte al PSD, Victor Ponta și-a arătat mușchii după ce premierul interimar de la acea oră, Gabriel Oprea, a încheiat o înțelegere cu președintele Klaus Iohannis și i-a mărit salariul, triplându-l.

Citește și: Cine ești tu, Victor Ponta?

Ponta Viteazu’ a rupt înțelegerea secretă și a spus că președintele va primi banii abia în 2016, nu din august, deranjat de o declarație a șefului Administrației Prezidențiale, Dan Mihalache. Însă, vitejia premierului nu a ținut mult. A demisionat din fruntea PSD, iar noul său șef pe linie de partid, Liviu Dragnea, despre care s-a zvonit că ar avea ceva legături cu Klaus Iohannis, i-a trasat primul ordin: majorarea salariului președintelui e interes național! Deși nu are grade militare, Ponta a bătut din călcâie și a executat: a acceptat ideea și a anunțat că legea salariilor demnitarilor va intra în vigoare de la 1 august.

Citește și: Pentru tâmpiții care cred că neica nimeni Gabriel Oprea îl va trăda pe Victor Ponta

”Interesul național” pare să fi primat în acest caz. Prima declarație a lui Dragnea când s-a văzut șef al PSD a fost să-l laude pe Gabriel Oprea, omul despre care, până în acel moment, spunea că a ajuns să dea ordine în partid.
Urmează zile grele pentru Ponta Viteazu’. Fără control în partid, cauzat atât de demisie, cât și de faptul că protejata sa, Rovana Plumb, a pierdut cursa cu Liviu Dragnea, noul său dinamic, Ponta nu mai deține frâiele nici în Guvern, acolo unde vicepremierul Gabriel Oprea face legea.

Citește și: Laura Codruța Kovesi a lăsat PSD fără P(onta) și fără D(ragnea)! Urmează să fie eliminat S(ârbu)

Victor Ponta va pleca iar din fruntea Executivului. Urmează o nouă operație la menisc, iar Oprea va reveni premier interimar. Conform unor informații, e foarte posibil ca Ponta să revină simplu cetățean din Turcia. În PSD, cât și în coaliția de guvernare, sunt tot mai multe voci care cer retragerea sprijinului politic și numirea unui nou premier.
Se pare că Victor Viteazu’ a picat definitiv de pe Brezu’. Un cal ce reprezenta șefia partidului, a coaliției de guvernare și a Guvernului.

Articole similare:

Top