Își va recupera nasul și gura grație unei operații care va utiliza tehnologia 3D

Healthy Living
27.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

O chinezoaică de 27 de ani care a trăit toată viața fără nas și gură le va putea recupera grație unei serii de operații care va utiliza tehnologia de imprimare 3D pentru reconstrucție facială, relatează EFE.

Jin Qi a rămas fără nas și gură când avea un an din cauza unei infecții care a făcut ca sistemul său imunitar să atace propriile țesuturi și organe, potrivit ziarului South China Morning Post.

Citește și: Lovitură GREA pentru Măruță și Pro TV: Au pierdut procesul cu un CELEBRU personaj

Luni, tânăra s-a supus primei operații dintre cele patru de reconstrucție facială la un spital din Shanghai care vor implica și unui tratament ce presupune „cultivarea” țesuturilor pentru nas și buze în zona pieptului.

Prima operație a durat peste 10 ore și a presupus remodelarea inițială a trăsăturilor faciale pierdute. Tratamentul complet va dura cel puțin șase luni. Operația a fost posibilă datorită sprijinului financiar pe care tânăra l-a obținut pe internet.

Citește și: Simona Halep, anunț OFICIAL despre Roland Garros, după RUPEREA ligamentului

Jin a publicat povestea sa pe rețelele de socializare iar utilizatorii s-au unit pentru a strânge bani și a acoperi câteva cheltuieli medicale. Deși a trăit toată viața fără nas și buze tânăra a absolvit universitatea și speră ca operația să-i schimbe viața.

În China s-au realizat 42 de transplanturi faciale de acest tip care au avut succes și care nu necesită un donator.

Totuși, medicii au explicat că procesul de reconstrucție facială este dificil având în vedere că nu este nevoie doar de cultivarea de noi țesuturi necesare pentru fața pacientului, ci și de faptul ca noile organe faciale să nu-i afecteze acestuia capacitatea de a mânca, vorbi și respira.

Citește și: Revenire spectaculoasă în televiziune: Un celebru moderator va avea o emisiune pe B1: ‘ULTRAŞOCANT’

Articole similare:

Top