INEDIT Un calugar roman are un succes nebun in lumea modei

Business
07.04.2016
Autor: Alexandru Toma

Celebrul calugar Savatie Bastovoi se bate pe piata cu marii creatori de moda.

Savatie Bastovoi este un calugar, eseist, poet, romancier, teolog si scriitor basarabean, devenit celebru la noi in tara pentru pildele sale profunde legate de credinta. Din 2002, Savatie a fost hirotonit ieromonah si vietuieste la Manastirea Noul Neamt din satul transnistrean Chitcani, relateaza wowbiz.ro
Acolo, pe langa rugaciuni si alte indatoriri, calugarul Savatie s-a apucat sa faca, cu mana lui, genti, posete si curele din piele, pe care si-a pus initialele, „S.B”, asa cum fac marii creatori de moda. Produsele sunt de lux, au preturi de cateva sute de euro, iar una dintre posete a fost creata special pentru Manuela Harabor, a apropiata a calugarului, actrita fiind recunoscuta ca o mare credincioasa.
De altfel, Harabor a si pozat cu geanta creata pentru ea, bucuroasa sa-i faca reclama calugarului. „Totul a început cu faptul că un cunoscut negustor de mărunțușuri român mi-a dăruit un cuțit mic (eu tai cruci purtate pe piept). Apoi, observând interesul meu pentru lucrul lui, mi-a dăruit un cuțit mai mare și o bucată de piele, pentru ca eu personal să-mi tai o curea. M-am așezat seara să mă ocup de aceasta și mi-a plăcut atât de tare procesul, încât dimineața era gata geanta. Astfel a început totul”, a dezvaluit calugarul Savatie pentru presa moldoveana.
„Există o anumită idee eronată că monahii trebuie să trăiască doar din donațiile enoriașilor. De fapt, chiar și în cele mai vechi timpuri, în Egipt, monahii confecționau portofele și le vindeau în Alexandria. Aproximativ în acea perioadă apostolul Pavel a spus: „Cine nu lucrează, nu mănâncă”. Mântuitorul a lucrat ca tâmplar. Scopul acestei munci nu este profitul”, a mai spus Savatie Bastovoi.

Articole similare:

Top