INCREDIBIL O școală celebră le va permite băieților să poarte FUSTE, la ore

Interesant!
16.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Băieţii înscrişi la o şcoală particulară din nordul Londrei ar putea avea voie să poarte fuste la ore în cazul în care va fi aprobat un plan pentru introducerea uniformelor neutre din punct de vedere al genului, informează luni BBC.

Highgate School ia în considerare diversificarea vestimentaţiei obligatorii la şcoală după ce directorii au susţinut că un număr din ce în ce mai mare de copii îşi pun la îndoială propriul gen.

Citește și: S-au aflat șansele ca Steaua sa ia campionatul, la TAS: Anunțul făcut de la Ligă

Unitatea de învăţământ, a cărei taxă se ridică la 6.790 de lire sterline pe trimestru, a fost încurajată să aibă toalete unisex şi să permită accesul tuturor elevilor la toate tipurile de activităţi sportive.

Fetele înscrise la şcoală au voie să poarte pantaloni gri, jachete bleumarin şi cravate, însă băieţilor nu se permite momentan să se îmbrace cu fuste gri, plisate.

Citește și: Descoperire incredibilă a unui avocat: Cum sunt ascultate telefoanele românilor

Potrivit directorului Adam Pettitt, problema uniformei neutre din punct de vedere al genului a fost ridicată în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri susţinută cu elevii de nivelul A.

Tinerii din noua generaţie pun la îndoială stilul binar în care oamenii văd lucrurile, susţine Pettitt. ”Prin urmare, explorăm modalitatea prin care politica uniformei poate evolua pentru a se adresa atât celor care doresc ca aceasta să se potrivească sexului lor, cât şi celor care nu vor acest lucru”, a declarat el, potrivit sursei citate. ”Ca şi alte şcoli şi organizaţii de tineret, da, observăm un număr din ce în ce mai mare de elevi care îşi pun la îndoială identitatea”, a mai spus directorul.

Citește și: Concedieri MASIVE: Cum a dat afară un gigant german peste 1000 de români

Pettitt a precizat că datorită accesului sporit la informaţie şi a susţinerii de care beneficiază, tinerilor ”nu le mai este teamă să pună întrebări sau să dea glas sentimentelor”. ”Dacă sunt mai fericiţi şi se simt mai în siguranţă cu propria persoană, acest lucru trebuie că este unul bun”, a completat el.

Pettitt a precizat că părinţii vor fi consultaţi înainte de introducerea schimbărilor şi a declarat că unii dintre foştii elevi ai şcolii s-au plâns în scris de faptul că unitatea de învăţământ ”promovează idei greşite”.

Citește și: Surpriză IMENSĂ în fotbal: UEFA a anunțat că Steaua e campioană / FOTO

Internatul independent Brighton College a introdus o uniformă similară, neutră din punct de vedere al genului.

În 2011, Chris Whitehead, un băiat în vârstă de 12 ani, s-a prezentat la şcoală purtând fustă în semn de protest faţă de regulamentul de la Impington Village College, din apropiere de Cambridge, care nu le permitea persoanelor de sex masculin să se îmbrace în pantaloni scurţi în timpul verii. Elevul a declarat că a citit regulamentul, a găsit o breşă în acesta şi s-a prezentat la şcoală în fustă. Unitatea de învăţământ a promis modificarea regulamentului.

Citește și: Laura Codruţa Kovesi a anunțat, în Franța, urmașul în fruntea DNA: E o FEMEIE

Vara trecută, mai mulţi elevi de la Longhill High School din Rottingdean, East Sussex, au purtat fuste la şcoală după ce fuseseră certaţi că se prezentaseră la ore în pantaloni scurţi într-o zi foarte călduroasă, notează sursa citată.

Citește și: Angela Merkel ZGUDUIE Europa: ‘Suntem gata să schimbăm tratatul UE’

Articole similare:

Top