GAFĂ făcută de Klaus Iohannis: Biserica Ortodoxă o consideră la limita ereziei
Mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, rostit cu ocazia sfintelor sărbători de Paști, postat pe Facebook în urmă cu câteva zile, a făcut parte dintr-un moment de reconfigurare a imaginii sale publice. A urmat vizita în Afganistan, unde a vizitat soldații români aflați în misiune.
De multe ori s-a spus că Klaus Iohannis are momente în care tace prea mult, nu se implică. Ca să demonstreze contrariul, Klaus Iohannis a înregistrat urările de Sfintele Sărbători de Paști. Numai că cel care i-a scris discursul a greșit grav, ne informează evz.ro.
Citește și: Cum poți primi 3.500 de lei de la stat: Subvenția pe care nu trebuie să o mai dai înapoi
Un cadru tipic mesajului prezidențial. O încăpere de la Palatul Cotroceni, cu lumina soarelui în spate, ceea ce arată că a fost înregistrat înainte, nefiind nimic spontan, un coșuleț cu ouă încondeiate în fundal. Și președintele României rostind grav, de pe prompter, aceste cuvinte:
„Tuturor celor care sărbătoresc astăzi PAȘTELE, în țară și în străinătate, creștini ortodocși, greco-catolici, penticostali, bapțiști, adventiști de Ziua a 7-a, creștini după Evanghelie și armeni, le doresc Sărbători Fericite, liniște în suflete și bucurie în familie! Hristos a înviat”.
Citește și: LOVITURĂ pentru toți angajații din România: Ce se întâmplă cu pensiile private
Acesta a fost fragmentul din mesajul lui Klaus Iohannis, postat pe Facebook în noaptea de Înviere. A fost vizualizat până la ora la care scriem aceste rânduri de peste 250.000 de oameni. Peste 1300 de distribuiri și mii de comentarii. Numai că cel care i-a scris discursul președintelui Klaus Iohannis a făcut o greșeală gravă, care denotă necunoașterea tradiției creștine. Astfel l-a pus pe președintele României într-o situație penibilă, neobservată până la acest moment.
Citește și: Ultima escrocherie de pe Facebook: Ce riști dacă ți se întâmplă asta
Iată ce apare pe siteul crestinortodox.ro: „Faptul că de câțiva ani, în vocabularul uzual al limbii române s-a inoculat, cu titlul de sindrom, o gravă eroare de exprimare în pronunțarea denumirii biblice a celui mai mare praznic al crestinismului: SFINTELE PAȘTI sau Învierea Domnului, sub forma peiorativă și stranie de „Paște”, ne determină să luăm atitudine, semnalând pericolul iminent de degenerare în erezie a conotațiilor biblice și dogmatice, caracteristice acestui eveniment culminant al mântuirii noastre.
Citește și: Pierdere importantă pentru PRO TV: Totul s-a întâmplat de Paște