FABULOS A fost înregistrată prima convorbire între delfini, din Marea Neagră

Cercetatorii rusii au inregistrat prima „conversatie” care a avut loc vreodata intre doi delfini, dupa ce oamenii de stiinta au folosit un microfon special subacvatic care poate distinge sunetele pe care le emit diversele animale.
Oamenii de stiinta au reusit, acum, sa demonstreze faptul ca delfinii se bazeaza pe volumul si frecventa zgomotelor pe care le emit pentru a forma “cuvinte”, pe care acestia le folosesc pentru a crea “propozitii”, intr-un mod similar ca oamenii.
Citește și: Simona Halep, în scandal cu vecinii. Ce lovitură imobiliară vrea să dea în Constanța
Cercetatorii rusii au inregistrat doi delfini cu bot gros, specifici Marii Neagre, numiti Yasha si Yana, cum vorbeau unul cu celalalt, intr-o piscina. Ei au descoperit ca fiecare delfin asculta “propozitia” celuilalt, fara sa-l intrerupa, inainte de a-i oferi o replica.
Liderul cercetatorilor, doctorul Vyacheslav Ryabov a declarat:” Fiecare zgomot pe care-l emit delfinii este diferit de precedentul, avand o frecventa diferita. De aceea, presupunem ca reprezinta un fonem sau un ‘cuvant’ care face parte din limbajul delfinilor. Acest limbaj prezinta toate caracteristicile pe care le are limbajul uman, precum un nivel de inteligenta ridicat si aparitia constiintei, iar modul complex prin care comunica este asemanator cu cel uman”.
Citește și: Cristian Tudor Popescu ştie viitorul premier: ‘E un câştig pentru România’
Creierul delfinilor este mult mai mare si mai complex decat cel uman. Cercetatorii au aflat ca Yasha si Yana alcatuiesc “propozitii” formate din maximum 5 “cuvinte”, dar inca nu si-au dat seama care e sensul lor.
Doctorul Ryabov a declarat ca nu exista nicio incertitudine ca delfinii nu ar avea un sistem propriu de comunicare si ca a sosit clipa ca oamenii sa incerce sa comunice direct cu ei.
Citește și: Reacția Valentinei Pelinel, după ce Boureanu și-a bătut fiica
Oamenii de stiinta stiau deja ca delfinii folosesc peste 1000 de tipuri de suierat in functie de contextul social, dar nu erau siguri ca acestia pot comunca intre ei, unul cu celalalt.
In 2007, oamenii de stiinta australieni au descoperit cateva tipuri de suierat, al caror sens ar fi fost: ”sunt aici, unde e toata lumea?”, “grabeste-te!” sau “mancarea este acolo”, informează PRO TV.
Citește și: După 20 de ani, o vedetă pleacă din Pro Tv
Articole similare:
Olivia Steer a fost amendată de CNCD pentru că a lezat demnitatea medicilor, în pandemie!

Un ambasador român: ‘Mânânc greieri regulat. Nu greierii îngrijorează, ci creierii, adică ecologismul radicalizat’

Mihaela Bilic spulberă mai multe mituri: Nu gălbenușul crește colesterolul, nu portocala e cea mai plină de Vitamina C, spanacul nu e plin de fierul care trebuie

Apa micelara & cleanser Pur Algue Yves Rocher – reviews
Cum sa ingrijesti parul electrizat

Creme si ulei facial cu 1000 de trandafiri Riche Creme Yves Rocher – reviews
Cine i-a făcut rău Simonei Halep: Dezvăluiri şocante înaintea procesului

Diana Șoșoacă aruncă România în aer: Vrea lege pentru anexarea unor teritorii din Ucraina, care au aparținut României

Elena Udrea este terminată, după decizia definitivă a ÎCCJ: ‘Uriaș și scandalos abuz criminal al justiției din România’
