DNA cauta `scheletii` lui Basescu in dulapurile sefei Autoritatii Electorale

Interesant!
16.11.2016
Autor: Roxana Popa

DNA a dat buzna, ieri, peste presedintele AEP Ana Maria Patru, atat la birou, cat si acasa. Perchezitiile au fost efectuate intr-un dosar in care sefa AEP este suspectata de trafic de influenta si spalare de bani, relateaza National.

sefa AEP petrecere PDL DNA cauta ”scheletii” lui Basescu in dulapurile sefei Autoritatii Electorale

Ana Maria Patru (cu poseta in mana) a participat, alaturi de Traian Basescu si EBA, la petrecerea data de PDL in cinstea victoriei repurtate de mezina prezidentiala la europarlamentarele din 2009

ana maria patru la chermeza cu basescu DNA cauta ”scheletii” lui Basescu in dulapurile sefei Autoritatii ElectoraleConform comunicatului dat de DNA, infractiunile de coruptie cercetate in aceasta cauza vizeaza perioada 2008 – 2015. Timp in care Ana Maria Patru a facut parte din conducerea AEP, in calitate de vicepresedinte din 2007 si pana in 2012 si de presedinta din mai 2012 si pana in prezent. Functii pe care Patru le-a obtinut datorita sprijinului direct oferit de Traian Basescu si de PDL, iar dovada a relatiilor stranse existente intre  Ana Maria Patru si fostul presedinte plus liderii PDL (inclusiv binecunoscutele doamne Elena Basescu si Elena Udrea) stau fotografiile facute la petrecerea care a celebrat victoria inregistrata de EBA la europarlamentarele din 2009, de exemplu.6817b0945da16b13d149390685e0f1ad XL DNA cauta ”scheletii” lui Basescu in dulapurile sefei Autoritatii ElectoraleRevenind in zilele noastre, trebuie spus ca, potrivit informatiilor neoficiale vehiculate, procurorii suspecteaza acum fraudarea unor alegeri care au avut loc intre 2008 si 2015 cu ajutorul unor softuri achizitionate de AEP (a se citi Ana Maria Patru) contra unor spagi ”spalate” printr-o firma pe care a detinut-o pana nu demult sotul sefei AEP, firma radiata in prezent. Varianta intarita s-ar putea spune chiar de sotul in cauza, care a fost prins, ieri, de politisti, in timp ce incerca sa fuga din casa perchezitionata cu mai multe documente ale fostei sale firme. Si tot pe surse s-a mai spus ca atentia procurorilor ar fi de fapt focalizata asupra alegerilor prezidentiale din 2009, cele care i-au adus lui Traian Basescu cel de-al doilea mandat la Cotroceni. Deocamdata, se stie in mod cert doar ca, in pregatirea acelui scrutin, AEP a atribuit cunoscutei firme SIVECO, prin negociere, un contract de  5.361.593 de lei pentru o aplicatie cu ajutorul careia s-au centralizat rezultatele. Iar cum Ana Maria Patru a fost ridicata ieri de procurori si adusa la sediul DNA pentru audieri, in zilele urmatoare se vor afla fara indoiala mai multe informatii si indicii. Pana atunci, remarcabil este ca Patru si l-a ales drept avocat pe Cristian Ene, cel care il apara si pe fostul lider PDL/PNL Vasile Blaga – o veche si buna cunostiinta a sefei AEP.

Articole similare:

Top