Cum prepari cea mai bună ciorbă de cartofi: Rețeta care îmbină într-un mod delicios legumele și carnea

Beauty
09.06.2020
Autor: Revista Blogurilor

Un preparat gustos şi săţios, ciorba de cartofi, care se serveşte cu ardei iute şi smântână, se găteşte rapid.

Reţeta deliciosului preparat o găsim în cartea regretatului gastronom Radu Anton Roman – „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ingrediente:

1 kg de cartofi
500 g ceafă afumată de porc
1 ceapă mare
400 g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină)
500 g roşii
tarhon, leuştean
1 ou
100 ml bulion gros de roşii
100 ml smântână
1 lingura de zahăr
10 boabe de piper
100 ml oţet (sau 1 l borş)
10 g boia

CITEȘTE ȘI: Maestrul gastrono… citeste mai mult

Vezi sursa

Articole similare:

Top