China a lansat prima sa navă spațială de marfă

Business
29.05.2017
Autor: Cristi Teodorescu

China a lansat prima navă spațială de marfă către laboratorul său spațial, un nou pas spre dezvoltarea unei viitoare stații spațiale chineze locuite până în 2022, informează APF.

Nava spațială, denumită Tianzhou-1 („Navă celestă”), a fost propulsată de o rachetă Long March 7, care a decolat de la Centrul de lansare din Hainan (sud), la ora locală 19:41 (11:41 GMT).

Citește și: DOLIU la Hollywood: A decedat un actor celebru care a jucat în serialul Dallas / VIDEO

Sute de spectatori, adunați încă de după-amiază în apropierea locației de lansare, au izbucnit în urale și aplauze, atunci când racheta s-a ridicat către cer.

Tianzhou-1, prima navă spațială de marfă proiectată de China, este programată să andocheze la laboratorul spațial chinez Tiangong-2 („Palatul Ceresc”), plasat pe orbită în luna septembrie a anului trecut.

Citește și: Gigi Becali se va înfuria: Nepotul său, CONDAMNAT în instanță

Acest laborator ar trebui să deschidă calea pentru dezvoltarea unei stații spațiale cu echipaj uman, prevăzută pentru 2022.

Nava spațială de marfa lansată joi reprezintă un „pas crucial” pentru construirea stației chineze, a subliniat agenția oficială de știri Xinhua. Tianzhou-1 are o lungime peste de 10 de metri și poate transporta până la șase tone de echipament și sateliți, a completat sursa citată.

Ea va efectua experimente în spațiu înainte de a reveni pe Pământ, a declarat agenția.

Citește și: Rezultat ȘOC la Roland Garros: Cale liberă pentru Halep spre locul 1 WTA

Articole similare:

Top