Ce trebuie să știm despre consumul de alge. Beneficii. Preparare.
Curele cu alge au devenit din ce în ce mai populare după ce tot mai mulţi dintre noi am început să descoperim efectele benefice pe care algele le au asupra organismului nostru.
Algele reprezintă un produs alimentar 100% natural, bogat în vitamine (A, B, C, E), săruri minerale(potasiu, iod, magneziu, calciu, fier, zinc, cupru, mangan, seleniu, siliciu, fosfor), aminoacizi, proteine şi fibre. O cură cu alge protejează şi îmbunătăţeşte aparatul digestic şi pe cel cardiovascular.
Ca să vă convingeţi ce valoare nutritivă mare au, vă spun că o linguriţă de alge uscată echivalează cu 100 de grame de legume şi fructe. Atenţie însă: nu consumaţi alge mai mult de două ori pe săptămână.
Alte beneficii
- Conţin o cantitate mare de proteine care energizează organismul (prezintă o structură apropiată de proteinele de origine animală, cum ar fi oul)
- Nu conţin grăsimi rele (cu alte cuvinte, consumul de alge nu duce la creşterea colesterolului rău. Dimpotrivă, asigură menţinerea colesterolului bun la cote normale, iar a celui rău la cote cât mai reduse)
- Asigură sănătatea arterelor prin conţinutul scăzut de lipide (reduce riscul de arteroscleroză şi de infarct miocardic)
- Sunt uşor de digerat
- Luptă împotriva constipaţiei
- Ţin greutatea sub control (conţinutul ridicat de fibre taie apetitul)
- Întăresc sistemul imunitar şi sistemul osos (sunt de 5 până la 20 de ori mai bogate în calciu decât laptele)
- Acţionează împotriva procesului îmbătrânirii întregului organism
- Regenerează celulele organismului
- Facilitează eliminarea toxinelor
- Detoxifică organismul
Ce trebuie să mai ştim despre alge
Algele conţin betacaroten, ceea ce dă îi dă organismului posibilitatea să producă vitamina A. În acest fel, sistemul imunitar, pielea şi ţesuturile sunt protejate în profunzime. Sunt bogate în clorofilă şi vitamine din gama B, mai ales B 12, absente în legumele terestre. Esenţială pentru sănătatea sistemului nervos, digestiv şi imunitar, aceasta vitamină favorizează reînnoirea celulelor şi producerea de globule roşii. Vitamina C este în aceeaşi măsură prezentă, luptând împotriva infecţiilor şi radicalilor liberi, responsabili de imbatranire. Ea este necesară producerii de colagen, garantând tinereţea ţesuturilor noastre.
Ce afecţiuni vindecă
Se recomandă consumul de alge în afecţiuni precum: anemie, reumatism, obezitate, celulită, alergii, afecţiuni cardiace, tulburări endocrine, arterioscleroză, astenii fizice şi intelectuale.
În plus, algele diminuează stratul adipos şi cresc fermitatea şi elasticitatea pielii.
Cum se consumă
Ele pot fi consumate crude sau pot fi combinate cu legume, ciuperci, brânzeturi şi ouă. Apoi adăugați condimentele voastre preferate, inclusiv ulei, oţet sau usturoi. La fel de delicioase sunt şi dacă la consumaţi cu maioneză, dacă le adăugaţi în salate şi supe sau dacă la mâncaţi cu cereale şi midii.
E important de menţionat că alegele nu trebuie să pisate într-o râşniţă de sare sau piper întrucât în contact cu metalul, algele uscate îşi pierd din proprietăţi.
Sursa: bioaddict.ro/blog