Ce sacrificiu a făcut președintele Klaus Iohannis pentru soția Carmen

Interesant!
20.05.2016
Autor: Roxana Popa

Președintele României pare sobru și rece, dar în spatele acestei măști se ascunde un bărbat capabil de sacrificii neașteptate pentru femeia iubită. Jurnalista Ioana Mandache dezvăluie în cartea sa, „Poveşti de dragoste ale vedetelor”, amănunte neștiute despre povestea de iubire dintre Klaus și Carmen Iohannis.

Vezi și: Denise Rifai, pata de culoare dintr-o campanie cenușie

Povestea de dragoste dintre Carmen şi Klaus Iohannis a început în urmă cu peste 27 de ani, când cei doi erau la facultate. Pentru el, a fost dragoste la prima vedere. „S-au cunoscut prin intermediul unor prieteni comuni, într-o excursie, iar focul iubirii l-a prins în mreje pe Klaus. Impresionată de manierele lui, Carmen s-a îndrăgostit încet-încet de el”, scrie Ioana Mandache în cartea care s-a lansat joi (19 mai), în Centrul Vechi din București.

Facea zilnic tura cu bicicleta să o vada

Efectul pe care viitorul profesor l-a avut asupra tinerei Carmen e de înțeles, dacă ne gândim la faptul că, la vremea respectivă, preşedintele se înscrisese la o şcoală de dans şi bune maniere, ca să poată avea mai mult succes la fete. „Îndrăgostit până peste cap de Carmen şi ştiind încă de la început că aceasta este femeia vieţii lui, Klaus a făcut drumuri zilnice ca să-şi vadă iubita. A fost repartizat ca profesor într-o localitate la 60 de km de Sibiu, a făcut naveta zilnic cu bicicleta ca să o vadă”, a adăugat Ioana Mandache.

După o curte intensă, condimenttă cu bilețele de dragoste și poezii, Klaus a cucerit-o definitiv pe Carmen și a convins-o să-i devină soție. „În 1989 s-au căsătorit, iar actualul preşedinte a făcut un scarificiu enorm pentru femeia iubită şi nu a plecat în Germania împreună cu părinţii şi sora lui, care au emigrat. «A contat faptul că soţia mea este româncă. Asta dovedeşte că eu aici mă simt ca acasă şi că nu fac parte dintr-o elită exclusivistă, ci din acest popor»”, a povestit preşedintele în cartea sa, „Pas cu pas”.

Carmen și Klaus Iohannis s-au sprijinit mereu reciproc, necondiţionat. Președintele recunoşte că forţa, sensibilitatea şi dăruirea soţiei sale l-au făcut să aibă realizările de până acum şi să se simtă un bărbat iubit și împlinit. Nu au putut avea copii, nu au adoptat, dar, dacă s-ar fi întâmplat să aibă, Klaus ar fi renunţat la cariera politică, pentru a se dedica cu totul „ocupaţiei” atât de frumoase de tată… „Cei doi şi-au sărbătorit de curând nunta de argint de când destinul i-a făcut să se întâlnească. A fost o petrecere intimă, doar cu câţiva prieteni apropiaţi”, mai scrie Ioana Mandache.

Articole similare:

Top