A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

Cercetătorii sunt tot mai aproape de a crea o inimă transplantabilă în laborator.
În Europa, aproximativ 3. 600 de oameni se află pe listele de aşteptare pentru a primi un transplant de cord. Chiar dacă vor exista oameni suficient de norocoşi care să primească transplantul, există riscul ca organismul să respingă noua inimă. Pentru a combate deficitul de organe şi pentru a elimina şansele ca organismul pacientului să respingă organul, cercetătorii încearcă să creeze organe sintetice cu ajutorul celulelor pacientului.
Citește și: Viorel Hrebenciuc a RECUNOSCUT tot în fața instanței: jocurile de culise din PSD
O echipă de cercetători din cadrul Spitalului General Massachusetts şi din cadrul Colegiului Medical Harvard au reuşit să utilizeze celule din pielea adultului pentru a crea ţesut cardiac uman funcţional, conform studiului publicat în revista Circulation Research.
Cercetătorii doresc să realizeze inimi funcţionale din ţesutul pacientului, însă sunt necesare mai multe cercetări. Organele au o construcţie particulară, este mult mai simplu să le creeze în laborator, utilizând un şablon.
Citește și: Mișcare SURPRINZĂTOARE a ministrului Justiției pe final de mandat
În lucrările anterioare, cercetătorii au creat o tehnică prin care cu ajutorul unei soluţii din detergent au reuşit să elimine celulele care ar fi activat sistemul imunitar. Experimentul a fost realizat pe inimi de şoarece, dar pentru studiul actual cercetătorii au utilizat o inimă umană reală. Aceştia au reuşit să elimine celulele de la 73 de inimi donate care au fost clasate ca organe netrasplantibile. În următoarea etapă cercetătorii au utilizat piele umană pe care au trasformat-o în celule stem pluripotente, apoi le-au transformat în două tipuri diferite de celule cardiace.
Citește și: Un celebru cântăreț, dus ‘de URGENȚĂ’ la psihiatrie cu CĂTUȘELE – VIDEO
După ce experţii au fost siguri că restul matricei este destul de rezistentă pentru a susţine noile celule, aceştia au plasat celulele induse. Timp de două săptămâni aceştia au infuzat inima cu o soluţie nutritivă care i-a permis să crească precum inima din corpul uman. După cele două săptămâni, inima conţinea ţesut bine structurat care arăta similar cu inimile premature, atunci când experţii i-au dat un şoc de electricitate, inima a început să bată.
Deşi nu este prima dată când cercetătorii au realizat ţesut cardiac în laborator este cea mai apropiată cercetare de rezultatul final: realizarea unei inimi complet funcţionale în laborator.
Citește și: O celebră vedetă TV a suferit un şoc: Marele secret al noului iubit
sursa: descopera.ro
Articole similare:
Premieră istorică în România: Cea mai veche icoană a Maicii Domnului, pictată de însuși Apostolul Luca, singura cu chipul real, e adusă la Mănăstirea Pantocrator

Vasile Bănescu îl pune la punct pe ÎPS Teodosie, după declarațiile despre Vladimir Putin: ‘Recidivând, unii se compromit spectaculos și ireversibil’

Doliu în Grupul Psaltic Tronos: Un membru al corului, preotul George Bota, a murit

SCANDALOS Ce a găsit ANPC în patru magazine AUCHAN din Bucureşti: A cerut ÎNCHIDEREA pentru 6 luni

OTRAVĂ curată la McDonalds, KFC și Subway: Ce au descoperit inspectorii sanitari este CRIMINAL

Cucuruz fript | Video
Cristiano Ronaldo anunță că fiul său a murit

Garry Kasparov face un anunț teribil: A început al Treilea Război Mondial

Bătaie de joc: Ce au decis australienii, după ce l-au deportat pe Novak Djokovici – Australian Open se transformă în Australian Close
