80% din mașinile cumpărate la second-hand au probleme

Business
18.01.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Fiti foarte atenti la masinile second hand care ar putea sa va tenteze sa le cumparati. Potrivit specialistilor, 80% dintre acestea pot avea probleme ascunse ori nestiute de vanzatori.

Fie au kilometrajul dat inapoi, fie au suferit accidente si au fost reparate. Pe o piata in care nu mai stii in cine sa ai incredere au aparut asa numitii detectivi auto care, contra-cost bineinteles, verifica autoturismele inainte de a fi cumparate.

Detectivii de masini afirma ca au descoperit probleme la 80% dintre masinile verificate de ei.
Vorbim de foarte multi bani ceruti si cel mai adesea primiti pe nedrept de catre vanzatori. Daca ar vinde autoturismele rulate cu kilometrajul real, adica la un pret corect, samsarii ar pierde milioane de euro intr-un singur an.
Mihai Cune, specialist in masini rulate: „Este o piata de 300 de milioane de euro. Vanzand astfel masini la un pret mai mare sau la un pret care altfel nu le-ar putea vinde.”

Citește și: Austria renunță la Schengen: Explicațiile oferite de la Viena
Contra-cost, Mihai Cune verifica daca masina a fost furata sau daca are accidente ascunse. Foloseste pentru asta seria motorului. Sustine ca informatiile pe care le are ii folosesc pentru a verifica incidente petrecute in Romania ori in Europa.
Detectivii de masini au facut un experiment. Au luat informatii publice despre 200 de masini de pe internet si le-au verificat. Rezultatul este surprinzator. 60 la suta din aceste masini aveau cel putin o dauna. 5 la suta au avut dauna totala, dar au fost reparate, desi samsarii de masini le vindeau ca si cum nu ar fi avut nicio problema.

Citește și: Ce a decis România să le facă celor 60 de imigranți care au trecut ilegal frontiera / VIDEO
Valoarea medie a reparatilor in cazul incidentelor ascunse poate fi in medie de 10 mii de euro.
Alex Govoreanu merge pe alta filozofie. Are o platforma care le permite clientilor sa calculeze pretul de piata a unei masini. Un chilipir poate ascunde o pacaleala, spune Alex, iar unii samsari s-au reinventat.
Alex Govoreanu, specialist in masini second hand: „Sunt si samsari la costum, isi fac un SRL si se dau dealeri. Dar nu sunt, noi ii cautam doar pe acei dealeri ok.”

Citește și: Postarea anului făcută de Traian Băsescu: Ce i s-a întâmplat / FOTO
Asa ca a pus la punct o platforma unde vor fi verificati si introdusi delearii cinstiti de masini. Deocamdata a gasit cateva zeci.
In Romania nu exista site-uri gratuite unde sa poti verifica istoricul masinilor. Astfel de platforme sunt raspandite in SUA sau in vestul Europei, tocmai pentru a-i proteja pe clienti, anunță PRO TV.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, începutul sfârșitului

 

Articole similare:

Top