15 ani de PUȘCĂRIE: Atât îl pasc pe Victor Ponta

Interesant!
18.09.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Victor Ponta va răspunde în faţa magistraţilor pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, una de complicitate la evaziune fiscală şi una de spălare de bani. Pentru aceste acuzaţii, prin care a produs un prejudiciu de 51.000 de lei, premierul riscă cel mult 15 ani de puşcărie.

Neconvingător în faţa procurorilor care l-au anchetat în dosarul Turceni-Rovinari, Victor Ponta se va apăra acum în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă. Până când va ajunge la judecată, un calcul simplu arată că, dacă va fi găsit vinovat, premierul riscă până la 15 ani de carceră.
Cifra este explicată de avocatul Dragomir Tomaşeschi: “Legislaţia prevedea că, în cazul unui concurs de infracţiuni, judecătorul poate acorda, pe lângă pedeapsa cea mai grea, un spor de până la 5 ani. În aceste condiţii, în situaţia ipotetică în care va fi găsit vinovat, Victor Ponta ar putea fi pedepsit cu cel mult 15 ani de închisoare – 10 ani pedeapsa cea mai mare pentru spălare de bani şi sporul de 5 ani”, explică avocatul.
Asta, pentru că DNA l-a trimis în judecată pe premier pe baza vechiului Cod Penal, pentru că faptele imputate se petreceau atunci când în vigoare era vechea lege. Pe noua lege, premierul risca o pedeapsa mult mai mare – însă nu va fi cazul, întrucât acestea sunt procedurile legale. Pe de altă parte, avocatul invocă practica judiciară privind cazuri similare şi emite o ipoteză care i-ar putea oferi lui Ponta un somn ceva mai liniştit. “Părerea mea este că, dacă va fi găsit vinovat, Victor Ponta ar putea fi condamnat la o pedeapsă între 2 ani şi 2 ani şi jumătate cu suspendare”, a declarat avocatul Dragoş Tomaşeschi pentru libertatea.ro

CITEȘTE MAI MULTE PE STIRIPESURSE.RO

Articole similare:

Top