Vom ingheta sub troiene!

Entertainment
01.12.2016
Autor: Roxana Popa

Scandalos! O harta multianuala care prezinta sosele cu risc de inzapezire arata cifre ingrijoratoarea pentru Romania. Mai mult de 75% din drumurile nationale s-ar putea bloca in orice moment daca ar ninge abundent, relateaza National.

Din vremuri imemoriale, iarna i-a tot surprins pe romani, chit ca vine la timp, chit ca vine mai devreme sau mai tarziu. In general, primarii, fie din Capitala, fie din provincie, sunt siderati cand vad primii fulgi de nea, de parca ar cadea prima data omat in tara. De aceasta data, o simpla harta, pe care o vedeti alaturat, ne zbarleste parul si ne da imaginea adevarata a Romaniei in cazul unei ninsori mai serioase: sudul, sud-estul, nord-estul si centrul tarii sunt zonele cu cele mai multe drumuri in pericol de inzapezire. Si asta se petrece an de an.harta Vom ingheta sub troiene!Daca nu mai putem avea pretentii de la ce se petrecea pe vremea lui Ceasca, nu ne ramane sa ne intrebam ce dracului s-a facut in domeniul asta vreme de 27 de ani, mai cu seama ca CNADNR  ne linisteste spunand ca  nu vor fi probleme, desi contractele de deszapezire inca nu au fost semnate pentru toate drumurile. Bineinteles, tot noi ne dam raspunsul: spagi. Asta e tot ce s-a facut, spagi! Pentru o mai buna ilustrare a acestei afirmatii, va aducem aminte un episod dat in fapt prin 2013.

Pe atunci, pentru contractele de deszapezire numai in Teleorman s-au platit 19 milioane de euro. Adica 4,7 milioane de euro pe iarna).  Asta a insemnat cã pentru fiecare kilometru (in total sunt 802 kilometri) de drum deszãpezit, locuitorii din Teleorman au plãtit 5.900 de euro. Pentru amuzament, mai spunem ca, potrivit CNADNR, costul real pentru deszapezirea unui kilometru de drum national este de doar 1.588 de euro. Adica, in acel an, Teleormanul a platit alti patru ani de deszapeziri, peste cei patru contractati. Daca asta s-a petrecut in fiecare amarat de judet, o sa mai vedem deszapeziri pe drumurile nationale abia prin 2020…

Articole similare:

Top