Violatorii din Vaslui i-au dat o sacoșă cu bani victimei

Interesant!
29.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Episod incredibil, care demonstreazã la ce presiuni a fost supusã fata violatã de smecherii din Vãleni. Un episod necunoscut pânã acum, în cazul fetei violate, iese la ivealã. Aceasta a fost luatã, în luna decembrie, anul trecut, din fata liceului de unde învãta, de cãtre pãrintii violatorilor si dusã la un notariat din Negresti pentru a semna un document precum cã îsi retrage plângerea.

Notarul Marieta Ioniti, vigilentã, a refuzat sã se implice în mediere, enervându-i pe pãrintii violatorilor. Aceasta le-a cerut acordul pãrintilor fetei si a avocatului. Tatãl fetei, Ion Munteanu, a povestit cã aveau o pungã cu bani pregãtitã pentru fatã în cazul în care semna, lucru confirmat si de notar.
Marieta Ioniti ne-a spus cã fata era speriatã si vroia sã semneze, nu pentru bani, ci pur si simplu cã se sãturase de presiunea la care fusese supusã. I s-a pãrut anormal ca fatã sã fie adusã la mediere fãrã pãrinti si avocat si nu-si explicã tupeul pãrintilor violatorilor sã o ia pe fatã fãrã stirea nimãnui si s-o aducã la mediere, pe furis. Mai grav e faptul cã fata a fost luatã din fata Liceului “Ion Mincu” din Vaslui, iar nimeni de acolo nu a avut nicio reactie. Mai ales cã se stia de cazul ei si de traumele prin care a trecut.
La scurt timp dupã ce odraslele le-au ajuns dupã gratii, pentru viol si lipsire de libertate, familiile acestora au încercat sã facã tot ce le-a stat în putintã pentru a-i scãpa de puscãrie. Astfel, în timp ce violatorii din Vãleni erau închisi, pãrintii au încercat orice variantã pentru a schimba situatia.
Cu un tupeu incredibil, pãrintii violatorilor au venit cu masina la liceul la care învata fata, au astepta-o si au dus-o la Negresti, la un notar public, în speranta unei împãcãri. Astfel, acestia doreau ca victima sã-si retragã plângerea si toatã povestea sã se încheie. Au venit pregãtiti pentru asta cu o sacosã de bani pe care au promis cã o vor da fetei daca va semna actele pe care i le vor pune în fatã. Notarul la care au mers, Marieta Ioniti, a refuzat însã, medierea “Cred cã în luna decembrie au venit.
Tin minte cã era frig afarã. Am vãzut-o pe fatã speriatã si bulversatã si nu am dat curs cererii lor. Am întrebat-o pe fatã dacã are avocat si mi-a spus cã are. Apoi am întrebat-o dacã pãrintii ei si avocatul stiu cã a venit la Negresti pentru mediere si mi-a rãspuns cã nu. Tatãl unuia dintre violatori a fãcut promisiunea cã îi va da bani. Pe fatã nu o interesau banii lor. Era speriatã si nu voia decât sã se termine cât mai repede toatã povestea.
În aceste conditii, mi s-a pãrut onest si profesionist sã refuz medierea. I-am spus cã, orice acte va semna aici la mine, este vorba de un viol si ancheta nu se va opri”, a povestit Marieta Ioniti, notar în Negresti.
Tatãl unuia dintre violatori, vãzând cã notarul o sfãtuie pe fatã sã nu semneze a avut tupeul sã îi spunã acesteia cã îsi depãseste atributiile. “Cred cã ati auzit în presã despre viol si de asta ne refuzati.” îsi aminteste notãrita cã i-ar fi spun tatãl unuia dintre violator, cel care i-a fãcut fetei propunerea financiarã. Notarul Marieta Ioniti spune cã habar nu a avut de acest caz în acel moment, însã i s-a pãrut afacerea penalã a pãrintilor.

“Totusi era vorba de un viol în grup cu consecinte grave, de lipsire de libertate, lucruri foarte grave care nu le mai poti media. Sunt fapte penale” a mai spus acerasta. Acest episod a fost prima încercare a familiilor violatorilor de a o determina pe fatã sã-si retragã plângerea în speranta cã odraslele lor vor scãpa de puscãrie. Au urmat sicane, mesaje telefonice si vizite la domiciliul fetei, toate cu acelasi scop. Rãmâne un semn de întrebare cum de a fost luatã fata din fata liceului unde învãtã.
Conducerea liceului “Ion Mincu” nu a putut fi contactatã pentru a oferi detalii despre acest incident. De altfel nici numele dirigintei nu au vrut sã-l dezvãluie. Trebuie mentionat cã liceul are angajatã firmã de pazã angajatã pentru siguranta elevilor si cum cazul elevei violate era stiut, firma de pazã ar fi putut sã o opreasc pe fatã sã nu urce în masina pãrintilor vioaltorilor. S-au ar fi putut sã înstiinteze conducerea scolii despre incident.
Pãrintii violatorilor i-au arãtat fetei o pungã cu bani
Si tatãl fetei, Ion Munteanu confirmã acest episod. A fost foarte îngrijorat cã fata sa a fost luatã din fata scolii si îi reproseazã dirigintei si conducerii scolii cã nu au protejat-o, mai ales cã se cunostea situatia ei. “Vã dati seama cã am înebunit când am aflat. Cum s-o ia din fata scolii, dar ce acolo e sat fãrã câini.
Si fata mea a gresit cã s-a suit în masinã, dar eu totusi cred cã si cineva de la scoalã a fost implicat. Fata mi-a povestit ce s-a întâmplat la notariat si îi multumesc doamnei Marieta Ioniti pentru cã nu a fost de acord sã semneze niciun document. I-au arãtat fetei în masinã o pungã cu bani, dar fata mea nu o interesa banii. Se sãturase de toatã povestea si vroia sã se termine totul. De atunci am fost mult mai atent si am rugat-o pe fatã sã nu mai ia nici o decizie fãrã sã mã sune. Si prima noastrã avocatã s-a supãrat când a auzit povestea cu medierea. Si e normal. De altfel dumneaei a si renuntat la caz” a spus acesta
Dorina Burada a fãcut scandal si la poarta fetei violate
Un alt episod despre modul în care familiile celor sapte violatori au înteles sã-si apere progeniturile s-a consumat pe ulitele satului de unde este victima. Dorina Burada, mama violatorului Silviu Burada, s-a pretat la fapte reprobabile atunci când a vrut, cu orice pret, ca fata sã-si retragã plângerea. A venit la porta familiei si a început sã adreseze injurii atunci când medierea a fost refuzatã de tatãl fetei.
“A abordat-o pe sotia mea care venea de la bisericã si a început sã strige la ea si sã-i adreseze tot felul de cuvinte. A crezut cã rezolvã ceva. A venit apoi la poartã tot cu panaramã. Am lãsat-o vorbind si am plecat în casã. Altãdatã a venit chiar nasul meu sã mã convingã. Se stia cu bunicul unuia dintre violatori si mi-a spus cã are pregãtit pentru mine 200 de milioane. Pãi ce se asteptau ei, sã-mi vând fata pentru bani.Nu au înteles atunci si nu cred cã au înteles nici acum cã nu ne intereseazã banii si nu vrem decât sã se facã dreptate, iar violatorii sã plãteascã pentru faptele lor”, a povestit tatãl victimei. Si acestea nu au fost singurele tentative care sã determine fata sã-si retragã plângerea. Au urmat mesaje telefonice si interventii din partea prietenilor si a altor membri ai familiilor violatorilor care s-au lovit, de fiecare datã, de refuzul familiei.
Sursa: www.vremeanoua.ro

Articole similare:

Top