Viktor Orban o felicită pe Simona Pop, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio: Sportiva vrea cetățenia maghiară

Interesant!
31.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Sportiva româncă Simona Pop, campioană olimpică în concursul de spadă feminin pe echipe de la Rio de Janeiro, a fost felicitată de premierul Ungariei, Viktor Orban, informează agenția de presă MTI.

Viktor Orban i-a trimis o scrisoare de felicitare Simonei Pop. După victoria sa la Rio, sportiva, care este originară din Satu Mare, a devenit populară în Ungaria fiindcă a mulțumit orașului său natal atât în maghiară, cât și în română, pe un portal de știri.

Citește și: Epurare în Coreea de Nord: Ministrul Educației a fost EXECUTAT

Orban a felicitat-o pe Pop pentru victoria sa la Olimpiadă și i-a urat să fie sănătoasă și să obțină și alte succese. Scrisoarea i-a fost înmânată scrimerei de Annamaria Bekefi, consulul Ungariei la Cluj.

Apreciind că scrisoarea înseamnă o mare onoare, Pop a declarat pentru agenția MTI că tatăl ei a fost etnic maghiar, iar familia ei vorbea ungurește când ea era copil. Pop a precizat că ea a urmat liceul și universitatea în limba română.

Citește și: Mariana Rarinca prezintă DOCUMENTUL care CUTREMURĂ la vârf lumea justitiei

Sportiva a adăugat că în urmă cu câțiva ani a semnat cu CSA Steaua, clubul Armatei, astfel că ea nu a putut aplica pentru obținerea cetățeniei maghiare.

„După ce mă voi retrage din activitatea competițională și voi părăsi armată română, cel mai probabil voi aplica pentru ea”, a spus Pop.

Citește și: Rareș Bogdan a RĂBUFNIT: O să fac toate presiunile să putrezească în închisoare

Articole similare:

Top