VIDEO De acum poți să știi ce îți spune pisica ta: A fost inventată zgarda ce traduce mieunatul

Interesant!
20.05.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Laboratorul Temptations Lab, al companiei americane cu acelaşi nume, care produce hrană pentru pisici, a prezentat un film înregistrat în format 3D-cu despre o zgardă pentru pisici ce traduce în limba engleză mieunatul şi sunetele scoase de feline.

Zgarada se numeşte Catterbox şi poate fi deja achiziţionată din comerţ în Marea Britanie, anuţă creatorii săi, citaţi de rador.ro.

Citește și: Ce i s-a întâmplat judecătoarei care i-a reclamat la DNA pe Zgonea și ambasadorul SUA

Potrivit înregistrărilor video prezentate de autorii proiectului pe YouTube, zgarda este mai mult o jucărie şi mai puţin un ”translator”, dar recent au apărut informaţii potrivit cărora cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia au demarat un proiect de descifrare a limbajului pisicilor.

Cercetătorii promit că până în anul, în câtiva ani, până în 2021 vor descifra în totalitate sunetele scoase de feline.

Citește și: Până la urmă s-a aflat: Ei sunt oamenii care-l plătesc pe Nicușor Dan

Oamenii de ştiinţă suedezi preconizează să înregistreze sunetele scoase de 50 de pisici domestice care locuiesc în zone diferite. Apoi vor încerca să înţeleagă cum este influenţat mieunatul de dispoziţia animalului.

”Traducerea” va încerca să stabilească ce exprimă sunetele scoase de pisici atunci când ele sunt prietenoase, când se bucură, când sunt jucăuşe, când le este foame, când sunt iritate sau răutăcioase, mai exact cum exprimă toate aceste sentimente prin intermediul sunetelor.

Citește și: Super-arma creată de România şi Turcia: Cum arată Dragonul de Piatră / VIDEO

Articole similare:

Top