Vești TRAGICE despre regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a

Analisti / Jurnalisti Politici
30.12.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 90 de ani, trebuie să reducă ritmul activităților sale, potrivit medicilor și apropiaților săi, relatează madame.lefigaro.fr.

Este un imperativ la Palatul Buckingham. La 90 de ani, regina Marii Britanii trebuie să ridice piciorul de pe pedala de accelerație. Alteța sa regală a fost chemată la ordine de familie și de medicii săi.

Citește și: Cristoiu ÎNDEAMNĂ: ‘Dacă Iohannis îl respinge și pe Grindeanu, PSD și ALDE trebuie să-l SUSPENDE’

Întrucât acuză o stare de oboseală, Elisabeta a II-a a fost invitată să-și reducă numărul de sarcini, delegând anumite atribuții membrilor familiei regale. Acest din urmă punct nu a fost încă finalizat de Palatul Buckingham, notează madame.lefigaro.fr.

Citește și: Traian Băsescu detonează BOMBA: Sorin Grindeanu va fi REFUZAT! Care sunt MOTIVELE

Potrivit palatului regal britanic, „Maiestatea sa patronează în prezent peste 600 de organizații și a întreținut cu un mare număr dintre acestea o relație apropiată și activă de-a lungul întregii sale domnii”. Elisabeta a II-a va delega relația cu 25 dintre aceste organizații anturajului său, printre care Battersea Dogs Home (asociație de protecție a animalelor) și Save the Children UK (organizație independentă de apărare a drepturilor copilului în lume), a dezvăluit The Telegraph.

Citește și: Prima reacție a lui Klaus Iohannis după ce PSD l-a propus pe Sorin Grindeanu premier

O decizie înțeleaptă, care amintește de cea a prințului consort Philip, astăzi în vârstă de 95 de ani. Ducele de Edinburgh a renunțat la o parte din sarcinile sale cu prilejul aniversării a 90 de ani, în 2011.

Elisabeta a II-a a bătut în septembrie 2015 recordul celui mai longeviv monarh britanic — 63 de ani, șapte luni și două zile — deținut de regina Victoria, iar după moartea monarhului thailandez Bhumibol Adulyadej, în octombrie 2016, a devenit cel mai longeviv monarh în viață din lume.

Citește și: Mircea Badea intră la rupere: ‘Am votat degeaba. A strănutat sfidător Binomul și ei au dat înapoi’

De acum încolo, regina, care a sărbătorit împlinirea vârstei de 90 de ani la 21 aprilie 2016, va trebuie să respecte măsuri stricte „până la sfârșitul anului”. Este acesta un pas spre abdicare? Cu siguranță nu, susțin experții. Stéphane Bern a explicat pentru Jours de France că „noțiunea însăși de abdicare ar pune în pericol respectul și prestigiul de care se bucură instituția monarhică britanică”.

El a adăugat că Elisabeta a II-a nu va renunța la prerogativele sale regale: ea este regina Marii Britanii și va muri pe tron.

Citește și: Ce spune presa internaţională după nominalizarea lui Grindeanu: PSD evită o criză politică

Articole similare:

Top