Un nou capitol în istoria umanității se încheie: Ultima fabrică de acest tip se închide

Business
04.08.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Grupul japonez Funai Electric, ultimul producător de videocasetofoane din lume, a anunțat că va înceta producția acestor aparate atât de populare în anii 1970-1980, înainte să fie eclipsate de apariția DVD-urilor și a altor tehnologii digitale, transmite vineri AFP.

„Suntem singurii care asamblăm videocasetofoane după retragerea de pe piață a companiei Panasonic, în 2012”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Funai Electric.

Citește și: Averea FABULOASĂ a Simonei Halep: A umplut două străzi cu vile

Vânzările s-au cifrat anul trecut la 750.000 de aparate, față de 15 milioane la începutul anilor 2000. „Unul din furnizorii noștri a apreciat că este greu să continue să fabrice o componentă pentru un volum atât de scăzut, ceea ce ne-a făcut să luăm această decizie”, a precizat Funai Electric, a cărui fabrică se află în China.

Citește și: BOMBĂ la DIICOT: Un dosar cu mulți grei a fost întocmit…GREȘIT

Deși nu a fost difuzat niciun comunicat oficial, compania este asaltată de apeluri de când informația a apărut în presa locală. Printre cei care s-au interesat de soarta videocasetofoanelor Funai se numără un bibliotecar, care colecționează casete video, sau oameni dornici să vizioneze vechi amintiri.

Anul trecut, compania Sony a anunțat sfârșitul iminent al vânzării de casete video Betamax către marele public, epilog simbolic pentru un produs apărut în 1975 și detronat repede de formatul VHS, încheie AFP.

Citește și: PRO TV face precizări după ce Laura Bretan a spus că nu și-a primit banii de la Românii au talent

Articole similare:

Top