Un milionar condamnat la pușcărie e părăsit de soție: Strategie pentru a-și păstra averea?

Analisti / Jurnalisti Politici
30.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Prins într-un proces penal în care a fost condamnat în primă instanță la 4 ani și 4 luni de pușcărie cu executare, Dan Grigore Adamescu primește acum o nouă lovitură! În urmă cu 10 zile, Carmen, nevasta milionarului, a cerut la judecătorie separarea legală de acesta!

Totuși, divorțul poate să fie și o strategie pentru ca averea lui Adamescu să rămână intactă, pentru va trebui să plătească despăgubiri în dosarele penale.
Posesor al unei averi impresionate, estimată la 410- 430 de milioane de euro (n.r. – sumă redusă la jumătate în 2014 față de 2013, conform Top 300 Capital), Dan Adamescu este condamnat în dosarul în care a fost acuzat că ar fi plătit bani grei unor judecători de la Tribunalul București, care să-i rezolve mai multe dosare economice. De aproape un an, milionarul se află în arest la domiciliu, însă se pare că prezența sa forțată acasă nu l-a ajutat să-și salveze casnicia. În 20 iulie, Carmen, soția lui Adamescu a intent divorț la judecătoria Sectorului 1 din Capitală, iar până la acest moment, nu a fost stabilit încă primul termen de judecată.
Conform unor surse judiciare, Carmen Adamescu a cerut ca procesul să fie judecat în secret, cu ușile închise. Întrucât susține că vina pentru divorț îi aparține soțului său, femeia ar fi solicitat, condorm acelorași surse, și despăgubiri de 10 milioane de euro, scrie libertatea.ro

Articole similare:

Top