Un exemplar al Principia Mathematica a lui Isaac Newton s-a vândut cu MILIOANE de dolari

Business
10.01.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Lucrările de știință nu obțin de obicei prețuri mari de achiziție în cadrul licitațiilor, însă o copie a lucrării de referință Principia Mathematica a lui Isaac Newton din 1687 a fost vândută la New York de casa Chiristie’s pentru 3,7 milioane de dolari, scrie engadget.com.

Citește și: Fiica unui fost premier, la un pas de DIVORŢ: Cum şi-a umilit soţul la ultima apariţie / FOTO

Estimată inițial la 1,5 milioane de dolari, Principia Mathematica este cea mai scumpă lucrare de știință care a fost vândută (la 15 decembrie) până în prezent la o licitație. Este vorba despre o ediție europeană continentală limitată, din seria celor 80 de copii realizate, comparativ cu cele 400 de ediții pentru Marea Britanie.

Citește și: Sorina Matei îl DESFIINȚEAZĂ pe Sebastian Ghiță: Motivul întâlnirii dintre fostul deputat și Coldea

Prețul obținut în cadrul licitației nu reprezintă un caz singular, un manuscris original al aceleiași lucrări a fizicianului și matematicianului britanic Isaac Newton a fost vândut în 2013 pentru 2,5 milioane de dolari și va fi păstrat de Societatea Regală de Științe din Marea Britanie.

Citește și: SURSE – Se organizează rezistența din PSD: opoziție la Liviu Dragnea

Principia Mathematica este una din cele mai importante lucrări ale lui Isaac Newton în care sunt descrise legile mișcării, inclusiv legea gravitației. Multe din conceptele explicate în lucrare reprezintă puncte de referință în legile fizicii timp de mai multe secole pană la enunțarea noilor principii ale relativității și ale fizicii cuantice, încheie engadget.com.

Citește și: Cristoiu aruncă BOMBA: ‘Am un Dosar a cărui publicare ar zgudui România! Cine-l vrea?!’

Articole similare:

Top