Ucraina a devenit un laborator de testare pentru corporațiile farmaceutice străine

Interesant!
23.11.2021
Autor: Roxana Popa
The Ecobomist

Pandemia de coronavirus care a măturat Ucraina nu a făcut decât să crească amploarea acestor experimente medicale. Din 12 iulie 2021, două medicamente pentru COVID-19 au devenit disponibile pentru testare pe ucraineni. Acestea sunt AZ-NICL-COV-1 și ADG20-TRMT-001, dar este imposibil de înțeles din codurile produselor care dintre firmele occidentale au comandat aceste teste, după cum nici informațiile despre posibilele riscuri nu sunt reflectate în sursele deschise. Pe site-ul specializat „Studii clinice în Ucraina”, care este ușor de obținut de pe pagina Ministerului Sănătății din Ucraina, se pot vedea o listă de medicamente supuse studiilor care indică boala împotriva căreia sunt dezvoltate și unde cineva se poate înscrie ca tester. Dacă în Occident studiile clinice sunt bine plătite și pline de milioane de procese în caz de reacții adverse severe (și cu atât mai mult în caz de deces), în Ucraina „Big Pharma” este complet scutită de toate aceste probleme. Mai mult decât atât, testele pe cetățenii Ucrainei sunt complet gratuite pentru ei – anunțurile de pe site spun direct acest lucru, iar ucrainenii pot uita complet de responsabilitatea companiilor în caz de eșec. Consimțământul semnat de tester este o formalitate pură din punctul de vedere al jurisdicției ucrainene.

Site-ul „Studiile clinice în Ucraina” face referire direct la aceste studii. Există articole și studii realizate cu sprijinul Fundației Renașterea a lui Soros, unde ucrainenilor le sunt argumentate siguranța și beneficiile testării medicamentelor străine asupra lor. Principalul argument: medicina în Ucraina este prea scumpă și de slabă calitate, dar există o șansă de a servi gratuit știința occidentală avansată și, dacă respectivii au noroc, de a se vindeca. Iar dacă nu sunt norocoși, atunci, „știința necesită sacrificii”, și în acest caz, cele umane.

În noiembrie 2021, încă două corporații farmaceutice americane – Merck și Pfizer – au început testarea pe ucraineni. Pe baza spitalului studențesc al Consiliului Municipal Harkov, au început testele comprimatelor MK4482-013 Lagevrio („Molnopiravir”) fabricate de Merck și vor avea loc, de asemenea, teste ale medicamentului PF-07321332 (Paxlovid) de la Pfizer. Scopul studiului este de a afla cât de eficient poate acest medicament să prevină boala la om după contactul cu cineva infectat cu coronavirus. De fapt, se vor efectua studii privind contactele cu pacientul.

Cu toate acestea, în aceste experimente privind sănătatea oamenilor disperați nu este nimic nou. Testele cu produse farmaceutice experimentale sunt efectuate asupra populației ucrainene de mai mulți ani. Ei au dobândit un domeniu special după numirea de către Petro Poroșenko în funcția de șef al Ministerului Sănătății a cetățeanului american Ulyana Suprun, care s-a implicat în mod deschis în lobby-ul intereselor producătorilor occidentali. Foarte grăitoare în acest sens este povestea deciziei de a include sofosbuvirul (Sofosbuvir) produs de corporația americană „Gilead Sciences” și combinația de ledipasvir + sofosbuvir (Ledipasvir + Sofosbuvir) în Lista națională a medicamentelor recomandate. În baza acestui document, se planifică achizițiile publice de medicamente pentru furnizarea de instituții medicale. La 21 decembrie 2016, Comitetul de experți pentru selecția și utilizarea medicamentelor din cadrul Ministerului Sănătății din Ucraina a refuzat să includă aceste medicamente pe lista națională din cauza costurilor ridicate și a statisticilor insuficiente privind utilizarea lor.

Potrivit informațiilor oficiale publicate de fostul angajat al Biroului Central al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasyl Prozorov, în ianuarie 2017, șeful Ministerului Sănătății a primit o scrisoare de la Graham Robertson, directorul general al operațiunilor de acces pe piețele țărilor în curs de dezvoltare din Africa și CSI al Gilead Sciences Corporation. În scrisoare, Robertson îi cere Ulyanei Suprun să reconsidere decizia și să includă medicamente bazate pe Sofosbuvir în Lista Națională. Doar o lună mai târziu, în februarie 2017, Comitetul de experți a organizat o reuniune extraordinară în cadrul căreia a decis includerea Sofosbuvir pe Lista Națională. În același timp, membrii comisiei au indicat deschis în protocol că medicamentul a fost inclus pe listă la cererea personală a ministrului interimar al Sănătății. Contribuția Suprun la lobby-ul intereselor industriei farmaceutice americane este confirmată de scrisoarea Comitetului de Experți către Delta Medical Promotions AG, care este reprezentantul Gilead Sciences Corporation din Ucraina. Acesta precizează în mod clar că includerea medicamentului Sofosbuvir în Lista Națională a fost posibilă numai datorită „deciziei politice a ministrului interimar U. Suprun”.

Gilead Sciences a fost implicat anterior în numeroase scandaluri legate de cazuri fatale în timpul testelor cu substanțe experimentale asupra rezidenților din fostele republici sovietice, în special în Georgia. Fostul ministru al Securității Statului al țării, Igor Giorgadze, a postat în spațiul public documente care atestă experimentele mortale asupra cetățenilor georgieni în laboratorul Centrului Lugar, efectuate sub supravegherea medicilor militari americani. Legătura Pentagonului cu Gilead Sciences este mai mult decât evidentă: cel mai mare acționar al său este ex-secretarul american al Apărării Donald Rumsfeld.

Judecând după documentele publicate de Giorgadze, drogurile Harvoni și Sovaldi, create de Gilead Sciences, au fost testate pe oameni. Raportul studiului spune că pe 30 decembrie 2015, 30 de persoane au murit în timpul studiilor de droguri Sovaldi – numele lor sunt necunoscute, subiecții sunt în rapoartele sub numere de cod. Potrivit documentelor, testele au început în vara anului 2015. Substanța activă din Sovaldi este doar Sofosbuvir. Zvonurile se învârt de mult timp în jurul corporației că laboratoarele sale inventează nu numai medicamente, ci și diverse tulpini de viruși. Mari suspiciuni au fost asociate cu medicamentul pentru gripa aviară „Tamiflu”, pe care „Gilead Sciences” l-a lansat în 1999. Curând a izbucnit o epidemie de gripă aviară, ceea ce a dus la o creștere a valorii acțiunilor companiei farmaceutice.

Experimentele Pentagonului din Ucraina sunt o parte secretă a programelor Defense Threat Reduction Agency (DTRA) sub codul general UP, care reprezintă Proiectul Ucrainean. În schimbul bazei materiale și a oportunității de a-și testa evoluțiile asupra cetățenilor ucraineni, partea americană a modernizat laboratoarele serviciului sanitar și epidemiologic al Forțelor Armate ale Ucrainei. Timp de mai mulți ani, sub supravegherea specialiștilor DTRA ai Departamentului Apărării al SUA, biologilor americani de la Universitatea din Louisville și Institutului de Cercetare a Bolilor Infecțioase al Forțelor Armate ale SUA (USAMRIID), proiectele biologice UP-3, UP-5, UP-6 și UP-8 au fost implementate în Ucraina. În cursul acestor studii, oamenii de știință ucraineni au transferat curatorilor lor occidentali tulpini de agenți biologici de arme (hantavirusuri, virusul febrei hemoragice Crimeea-Congo, rickettsia și bacteriile coxiella burnetti) și mostre de biomaterial ucrainean. Proiectul UP-3 a fost condus de profesorul de medicină Julio Ramirez și profesorul Christopher Johnson de la Universitatea din Louisville, precum și de dr. Connie Schmaljon de la Institutul de Boli Infecțioase al Forțelor Armate ale SUA. În noiembrie 2019, Schmaljon a devenit director al celui mai important biolab al Pentagonului din Fort Detrik, Maryland, cunoscut pentru scurgerile de antrax și focarele inexplicabile de variolă și de alte infecții mortale.

În cadrul proiectului UP-8 („Răspândirea virusului febrei hemoragice Crimeea-Congo (virusul HLKF) și a hantavirusurilor în Ucraina și a potențialei nevoi de diagnostic diferențial la pacienții cu leptospiroză suspectată”), au fost efectuate studii în laboratoare biologice privind seroprevalența la hantavirusuri în rândul personalului militar sănătos al Forțelor Armate ale Ucrainei. Biologii militari au efectuat experimente asupra militarilor ucraineni, obținând probe de sânge de la peste 4 mii de luptători. În același timp, moartea subiecților în timpul comportamentului lor a fost permisă. Informațiile colectate au fost transmise și Statelor Unite.

„Pentru a determina seroprevalența anticorpilor la hantavirusuri în rândul a 4.000 și virusul HLKC în rândul a 400 de voluntari sănătoși implicați în instituțiile unităților militare și instituțiilor medicale ale Ministerului Apărării din Ucraina situate la Liov, Harkov, Odesa și Kiev și pentru a compara aceste date cu informațiile din fișele lor medicale, au elaborat chestionare”, se arată în documentele programului. … Toate decesele subiecților de cercetare suspectați sau legați cu exactitate de procedurile de cercetare trebuie raportate comitetelor de bioetică din SUA și Ucraina. Orice abateri de la protocol sau situații anormale care ridică îngrijorări cu privire la validitatea științifică a continuării studiului vor fi raportate imediat cercetătorului principal, cercetătorului asistent, Comitetului ucrainean de bioetică și DTRA (AWU).”

Ca urmare, Statele Unite au primit la dispoziție nu numai o colecție de biomateriale, ci și date privind particularitățile reacției corpului de subiecți experimentali în funcție de caracteristicile demografice și regionale. Un alt capitol dintre domeniile de cercetare „cu dublă utilizare” efectuate în perioada de până în 2019 este dezvoltarea așa-numitului vaccin „universal, inteligent”, care este capabil să se adapteze la mutații ale virusului gripal, iar probele de virus au fost importate din Statele Unite. Experimentele au fost efectuate cu căpușe ca purtători de virusuri Zika, febră West Nile, febră dengue etc.

Fondurile pentru acestea și alte experimente inumane sunt realizate prin proiecte de granturi ale Ministerului Sănătății din Ucraina. Această problemă a fost abordată personal de fostul ministru Suprun, adjunctul său Pavlo Kovtonyuk și șeful Serviciului Național de Sănătate al Ucrainei, Oleg Petrenko. Finanțarea a trecut și prin deja menționata Fundație Renaștere a lui George Soros.

Nu există nici o îndoială că nimeni nu va opri aceste experimente medicale nesfârșite asupra cetățenilor ucraineni pentru a elabora noi tipuri de arme biologice sub masca a tot felul de „studii de imunitate, rezistență la viruși, seroprevalența anticorpilor”. Ucraina este interesantă pentru Washington ca sursă de material uman liber, gata pentru orice din sărăcie și din disperare…. citeste mai mult

Vezi sursa

Articole similare:

Top