TERIFIANT Fostul lider al unui grup de cimpanzei a fost torturat şi mâncat când a vrut să preia conducerea / VIDEO

Interesant!
06.02.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Cercetătorii care studiază cimpanzeii din Fongoli au descoperit o scenă groaznică. Rămăşiţele unui cimpanzeu din vestul Africii denumit Foudouko au fost descoperite la câteva ore după deces. Pe corpul maimuţei erau urme de lovituri şi muşcături.

Cimpanzeii sunt cunoscuţi pentru comportamentul lor agresiv mai ales în privinţa rivalilor din alte grupuri, însă uciderile în interiorul grupului sunt rare, doar nouă cazuri fiind înregistrate până în prezent. Cercetătorii susţin că raportul inegal dintre femele şi masculi dintr-un anumit grup reprezintă cauza competiţiei pentru reproducere, informează Daily Mail.

Citește și: Avertisment SUMBRU privind protestele din stradă: Să ne pregătim pentru ce urmează

Experţii spun că pe corpul maimuţei erau prezente ,, urme ale atacurilor produse de mai mulţi cimpanzei” majoritaea fiind produse de un mascul tânăr şi o femelă adultă. ,,În cele din urmă au şi canibalizat o parte din corp,” adaugă ei.

Corpul lui Foudouko a fost descoperit în timp ce sângera profund din cauza unei muşcături la piciorul drept, o tăietură pe spate, cu anusul şi coastele distruse, iar degetele îi erau pline de răni de la dinţii atacatorilor atunci când aceştia au încercat să îl ţină la pământ. În cele din urmă cimpanzeul a murit din cauza rănilor interne şi a sângerării abundente.

Citește și: Cristian Tudor Popescu ȘOCHEAZĂ: DEZVĂLUIE planul ADEVĂRAT al lui Sorin Grindeanu

Experţii susţin că ar fi fost bătut cu beţe şi pietre la mult timp după ce a murit, cimpanzeii au continuat să-i rupă membrele consumând o parte din carnea lui. ,,Femela a fost cea care a mâncat o mare parte din corp, ea este mama celor doi masculi superiori ai grupului. Puii ei au fost singurii care nu au atacat corpul atât de agresiv,” spun cercetătorii.
În grupurile de cimpanzei, de obicei sunt mai multe femele adulte decât masculi. Însă în cadrul Fangoli Savanna Chimpanzee Project din Senegal numărul masculilor îl depăşeşte pe cel al femelelor. În mare parte acesta este un efect al faptului că femelele sunt utilizate pentru naşterea puilor care sunt apoi vânduţi pe piaţa animalelor de companie. Foudouko a condus, în trecut, grupul fiind masculul Alfa împreună cu un mascul Beta, numit Mamadou.

Citește și: Dacian Cioloș dă SEMNALUL așteptat: Ce anunță fostul premier

În cele din urmă, Foudouko a fost alungat din grup şi a trăit singur timp de mulţi ani. Având o şansă scăzută de a-şi găsi o parteneră singur, cimpanzeul s-a reîntors în grup. Experţii spun că acesta a încercat să-şi recapete şi locul de lider în grup ceea ce ar fi declanşat atacul.

Citește și: LOVITURĂ pentru Mihai Găinușă. Ce a decis TVR
sursa: descopera.ro

Articole similare:

Top