Țara din Europa în care prenumele Angelina era INTERZIS a decis că părinții le pot da copiilor acest prenume

Interesant!
23.09.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Islanda a permis părinților din această țară să le dea fiicelor lor prenumele Angelina, după celebra actriță americană. Până miercuri, acesta se număra printre numeroasele nume interzise în această țară care promovează menținerea „coeziunii lingvistice”, informează AFP.

Lista cu prenume permise în Islanda este autorizată de Comisia Numelor (Mannanafnanefnd în islandeză), care o mărește, în mod legal, la cererea părinților.

Citește și: LOVITURĂ DE TEATRU în cazul morții lui Bogdan Gigină: Mărturia care SCHIMBĂ TOT

Comisia a anunțat, miercuri, 11 excepții incluse pe această listă, printre care se numără și Angelina, cu accent pe ”i”, conform gramaticii islandeze, dar și Luna, Hofdes sau Eilef — nume feminine — și Eyjar și Keran — masculine.

Comisia acționează în interesul copilului și asigură compatibilitatea prenumelor cu tradiția și limba islandeză, însă mulți locuitori o văd ca pe un lucru învechit care, într-o țară în care trăiesc din ce în ce mai mulți emigranți, dă naștere uneori la situații complicate.

Citește și: Dezvăluiri INCREDIBILE: Ofițeri DIPI, filați de colegii lor la ordinul lui Petre Tobă

Zilele acestei Comisii par a fi numărate, mai arată AFP. Guvernul a publicat, în iunie, un proiect de lege care califică drept demodată obligația de a alege un prenume islandez. Însă legea nu va fi votată mai devreme de alegerile legislative de la 29 octombrie.

După colonizarea din secolele al IX-lea și al X-lea, insula izolată din Atlanticul de Nord, a menținut o coeziune culturală care a dus la o evoluție relativ lentă a limbii sale.

Citește și: Avalanșă de sesizări la CNA împotriva Antenei 3 după invitarea Oliviei Steer/ VIDEO

O altă curiozitate este perpetuarea tradiției numelui patronimic, potrivit căreia, fiii unui bărbat care are prenumele Sigurdur, să se cheme Sigurdsson, iar fiicele sale Sigurdardottir.

Citește și: Prognoza METEO pentru 3 luni. Cum va fi vremea de Sărbători

Articole similare:

Top