Studiu ȘOCANT Unul din trei bărbați ar viola o femeie dacă nu ar fi pedepsiți

Interesant!
24.11.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Aproape o treime dintre bărbaţi ar fi gata să violeze o femeie dacă ar fi siguri că aceasta nu ar depune plângere, conform unui studiu realizat de un cercetător canadian pentru Universitatea din Montreal.

Doctor în psihologie şi criminalistică, Massil Benbirouche a efectuat un studiu experimental privind agresiunile sexuale, ca parte a tezei sale, pentru a înţelege mai bine rolul jucat de alcool şi de excitare în timpul agresiunilor sexuale împotriva femeilor.

Citește și: Rareș Bogdan dă de pământ cu Guvernul Cioloș: ‘EŞEC. Ruşine infinită! Ce ţară e asta…?’

El a analizat 150 de bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 21 şi 35 ani, 40% studenţi, 50% angajaţi şi 10% şomeri. Niciunul nu suferea de vreo tulburare psihică şi nu a fost niciodată implicat într-un caz de agresiune sexuală. După ce le-a pus întrebări despre percepţia lor asupra femeilor şi violului, Massil Benbirouche i-a împărţit în două grupuri pentru a începe experimentul.

Citește și: Alexandru Sassu, DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ: Cine a adus în TVR caseta cu filajul din dosarul Caltaboșul

Subiecţii unuia dintre grupuri au consumat alcool până la o rată de alcoolemie de 0,08%, în timp ce al doilea grup nu a consumat băuturi alcoolice. Apoi, toţi participanţii la studiu au fost puşi să asculte o înregistrare pe care se putea auzi povestea „Maria şi Martin”: „Maria şi Martin se întorc după o seară petrecută într-un bar. Se aşează pe canapea şi încep să se sărute. Când Martin îi atinge sânii Mariei şi începe să încerce să o dezbrace, aceasta emite primele reticenţe. Martin este convingător şi urmează un alt schimb de săruturi. Marie lasă să se înţeleagă tot mai clar că nu vrea să facă sex cu Martin, dar acesta îşi continuă avansurile”.

Citește și: Cel mai trist moment al Adrianei Săftoiu: Nu mai vreau să trăiesc același coșmar

Înregistrarea a fost apoi întreruptă, chiar în momentul în care „Martin” urma să o violeze pe „Maria”. Participanţii au fost apoi invitaţi să-şi exprime opinia cu privire la mai multe aspecte, printre altele dacă Maria consimte sau nu sau cu privire la atitudinea pe care ei înşişi ar fi adoptat-o în această situaţie. 50% dintre bărbaţi au declarat că ar fi recurs la „stratageme viclene” pentru a-şi atinge scopul.

Citește și: Traian Băsescu, apel DISPERAT la ceas de seară: Mai ajutați-mă o dată

La final, cercetătorul a pus următoarea întrebare: „Dacă aţi fi absolut siguri că Maria nu depune plângere niciodată şi că nu veţi fi judecaţi niciodată, care ar fi şansele de a avea o relaţie sexuală cu Maria când ea nu este de acord?”. 30% dintre subiecţi, adică aproape o treime, au spus că ar recurge la viol.

Citește și: Declarații INCENDIARE ale lui Soros după victoria lui Trump: ‘Au fost trezite forțele ÎNTUNERICULUI’

„Acest lucru ridică întrebări reale cu privire la lipsa de opoziţie şi permisivitatea actuală faţă de agresiunea sexuală şi la tratamentul judiciar pentru hărţuirile din stradă”, a conchis Massil Benbirouche.

Citește și: Fostul șofer al lui Darius Vâlcov rupe tăcerea. Ce a putut spune în fața judecătorilor

Articole similare:

Top