STUDIU Câinii au aceeași capacitate ca bebelușii: Își dau seama când cineva e nepoliticos

Interesant!
08.03.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Câinii au capacitatea de a distinge comportamentul negativ al oamenilor și sunt mai puțin înclinați să accepte recompense de la persoanele răuvoitoare, informează miercuri MSN.

Pentru acest studiu, care a fost publicat în jurnalul ”Neuroscience & Biobehavioral Reviews”, oamenii de știință au testat reacțiile unui câine care și-a urmărit proprietara încercând să deschidă un recipient, asistată de alte două persoane.

Citește și: Vasile Turcu a murit! 

Pe parcursul a trei încercări, una dintre cele două fie a ajutat-o pe stăpâna animalului să deschidă recipientul, fie a răspuns în mod neutru sau a refuzat să participe. Cea de-a doua persoană a avut o atitudine pasivă la toate cele trei încercări.

La finalul fiecărui test ambele persoane prezente i-au oferit câinelui o recompensă, în același timp.

Citește și: Probleme pentru latifundiarul din Pipera: Gigi Becali, operat de urgență

Când prima persoană și-a oferit ajutorul sau când a răspuns în mod neutru câinele s-a arătat dornic să accepte o recompensă de la oricare dintre cele două persoane. Însă, în timpul încercării în care cea de-a doua persoană a refuzat să o ajute pe stăpâna câinelui, acesta din urmă a ales recompensa de la persoana pasivă.

Citește și: SURSE – Începe epurarea: Dragnea și Tăriceanu dau startul la marea împărțeală

Câinii au capacitatea de a detecta negativitatea oamenilor într-un mod similar cu cel manifestat de bebeluși, a declarat pentru New Scientist, James Anderson, specialist în psihologie comparativă, care a colaborat la acest studiu realizat la Universitatea Kyoto. ”Dacă cineva se comportă într-un mod antisocial, probabil că ei au o reacție emoțională la acest lucru”, a spus acesta.

Copiii mici au demonstrat că încep să facă astfel de asocieri în jurul vârstei de 1 an.

Citește și: După ce i s-a cerut demisia, Clotilde Armand lansează contraatacul în USR

Articole similare:

Top