Specialiștii AVERTIZEAZĂ: Nu vă mai strângeți câinele în brațe

Interesant!
27.04.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Câinele nu percepe gestul stăpânului de a-l strânge în brațe ca pe o dovadă de afecțiune. Un articol apărut în Psychology Today arată că impresia animalului este chiar contrară a ceea ce vrea omul să îi transmită, relatează 7sur7.be.

În timp ce copiilor le place să se cuibărească în brațele părinților (gest care întărește legătura dintre ei), câinii se simt „imobilizați” când sunt strânși în brațe. A bloca astfel un câine îi provoacă acestuia stres și anxietate. Societatea veterinară americană pentru comportament animal afirma în urmă cu câțiva ani că acest gest poate face animalul să muște persoana care nu vrea decât să îi transmită dragoste în acest fel.

Citește și: Laura Codruţa Kovesi trage un SEMNAL DE ALARMĂ: ‘Asta e problemă de SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ’

Mai mulți factori trădează anxietatea la câini. Cel mai des animalul întoarce capul sau închide ochii, uneori parțial, omul putând vedea partea albă a lor. Alte semne care arată că gestul nu îi convine patrupedului sunt urechile îndreptate spre lateral. El își mai poate linge buza inferioară, căsca sau ridica o labă. În articol se recomandă proprietarilor de câini să își arate afecțiunea prin mângâieri, cuvinte de laudă și încurajare sau câte o bucățică din ceea ce îi place să mănânce.

Citește și: Dragoș Pătraru și-a anunțat plecarea de la TVR: Ultima emisiune ‘Starea Nației’

Articole similare:

Top