ȘOCANT Nu o să mai mănânci niciodată brânză topită când o să afli asta / VIDEO

Food and More
02.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Aruncând o privire pe lista de ingrediente conţinute de feliile de brânză topită ale unui brand cunoscut, am putut observă câteva aspecte destul de dubioase.

Un clip de pe Youtube a stârnit multe reacţii negative la adresa acestor felii de brânză topită. Încercând să ardă cu brichetă o felie de brânză topită, persoană care realiza experimentul a observat că aceasta nu se topeşte, ci doar se înnegreşte şi se întăreşte, asemenea plasticului.

Pe lista ingredientelor se află lapte, zer, proteine din lapte concentrat, grăsimi din lapte, fosfat de calciu, sare, citrat de sodiu, concentrat proteic din zer, acid sorbic, enzime, extract de paprika şi vitamina D3. O mare eroare constă în faptul că brandul respectiv omite să precizeze cumpărătorului ce fel de lapte a fost folosit la fabricarea produsului, deoarece există lapte integral, lapte cu 2% grăsime, degresat etc.

Apoi, alte ingrediente care atrag atenţia nutriţioniştilor sunt proteinele din lapte concentrat, care sunt definite că un tip de lapte foarte ieftin, obţinut prin diverse proceduri chimice şi de filtrare. Astfel rezultă caseina, care este utilizată pentru a lega compoziţia dar şi că adeziv în industria maselor plastice. Acidul sorbic este un alt ingredient care nu are ce caută într-un produs alimentar.

Articole similare:

Top