Singura țară de care se teme ISIS

Revista Blogurilor
19.06.2017
Autor: Roxana Popa

Jurnalistul Jürgen Todenhöfer care a petrecut zece zile alaturi de combatantii Daesh din Mosul (Irak) in 2015, a declarat ca gruparea terorista nu are nici o teama fata de SUA, si nici de alte puteri occidentale.

Jurnalistul a scris un carte-documentar dupa intalnirea cu jihadistii ISIS, unde se arata ca singura tara de care se tem acestia cu adevarat este Israel. Apoi, intr-un interviu acordat Jewish News, Jürgen Todenhöfer a declarat ca , pentru Daesh, Israel nu face in nici un caz parte din tarile ”de cucerit” din Orientul Mijlociu.

”Israelul este singura tara de care se tem jihadistii”, a spus el, adaugand ca mai multi combatanti ISIS i-au marturisit in mai multe ocazii ca statul evreu este ”prea puternic pentru noi”. Deash spune ca a putut invinge la sol trupe americane sau britanice pentru ca acestea nu au experienta de guerilla, spre deosebire de Tsahal (armata israeliana) care infrunta guerilla palestiniana de multi ani. In plusa, Moshe Ya’alon, fost ministru al Apararii israelian, a afirmat , citat de The Independent,  ca luptatorii Stat Islamic ”si-au cerut scuze” dupa ce au lansat un atac asupra soldatilor israelieni, scrie Independent.

Pe de alta parte, ISIS este cunoscuta ca o grupare terorista care uraste fara limite Israelul, amenintand deseori ca va ”eradica cangrena iudaismului din intreaga lume”. Chiar daca grupari afiliate ISIS sunt suspectate a fi active in fasia Gaza, nici un atac terorist al Daesh nu a fost inca revendicat in Israel, nici in teritoriile palestiniene.

Articole similare:

Top