Semnul Diavolului pus pe mai multe biserici din România cu bună-știință! Adevăr sau întoxicare?

Interesant!
02.06.2016
Autor: Roxana Popa

Adepții teoriei conspirației atrag atenția unui fenomen neștiut multor români. Potrivit unui filmuleț, Crucea lui Bafomet se află pe mai multe dintre edificiile religioase din țara noastră.

Ce este Crucea lui Bafomet?

Bafomet (Baphomet) este un nume apărut pentru prima oară în stenogramele proceselor templierilor la începutul secolului al XIV-lea. Unii istorici moderni consideră că numele este o scriere greșită, în franceza veche, a numelui Mahomet (Mahomed).

În secolul al XIX-lea, numele a fost popularizat datorită unor scrieri pseudoistorice care au încercat să lege cavalerii templieri deunele teorii ale conspirației, discutând despre distrugerea ordinului lor. Numele Bafomet (Baphomet) a devenit atunci asociat cu o imagine de „capră sălbatică” desenată de Eliphas Lévi.

Ocultistul francez Eliphas Lévi a susținut că numele a fost derivat din codarea cabalistică.

Bisericile ortodoxe luate în vizor de ocultiști

Plecând de la aceste informații, tot mai multe voci susțin că apariția acestor cruci pe bisericile din România se fac cu largul concurs al clerului autohton, iar exemplele oferite pe mai multe site-uri de specialitate sunt numeroase. Adevărate monumente ale credinței românești sunt acoperite de crucea care are o altfel de formă decât cea clasică. Edificii precum cele din Horezu, Târgoviște, Cozia, București, Tismana sau Satu Mare poartă „stigmatul diavolului”, iar unii credinicioșii sunt de părere că acesta este un păcat capital pentru ortodoxia din România.

Articole similare:

Top