SECRETUL de pe Facebook: Introdu acest COD ca să obții asta / FOTO

Interesant!
30.11.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Programul a fost conceput pentru a putea fi accesat de pe orice platformă disponibilă pe piaţă.

Utilizatorilor site-ului de socializare Facebook tocmai li s-a pregătit o surpriză. În cadrul platformei de chat, a fost inserată o aplicaţie, care le permite să joace şah şi, în acelaşi timp, să poată conversa fără probleme. Programul a fost conceput pentru a putea fi accesat de pe orice platformă disponibilă pe piaţă.

Citește și: Elena Udrea face DEZVĂLUIRI despre Crin Antonescu / VIDEO

Pentru a putea accesa FBChess, aşa cum a fost denumit jocul, este nevoie ca un utilizator să iniţieze o conversaţie, trimiţându-i interlocutorului său mesajul „@fbchess play”. În acel moment, programul va fi iniţializat şi va atribui, în mod automat, spaţiile albe celui care a început jocul, permiţându-i să facă prima mutare.

Citește și: Doliu în cinematografie: Un cunoscut actor a murit la 49 de ani

 

La capetele axelor orizontale, tabla de şah virtuală este însemnată cu litere, consemând poziţia fiecărei coloane. Pe de altă parte, în dreptul axelor verticoale apar cifre, care indică poziţia fiecărui rând.

Citește și: Igor Dodon îi declară RĂZBOI lui Klaus Iohannis după declarațiile de azi: ‘E de bonton să RĂSPUNDĂ’

 

Piesele pot fi mutate prin inserarea unui cod compus din iniţiala numelui piesei şi numărul care indică poziţia acesteia. În acest sens, litera „B” corespunde Nebunului (bishop, în varianta engleză), „R” corespunde Turei (rook, în varianta engleză), „Q” corespunde Reginei (queen, în varianta engleză), „K” corespunde Regelui (king, în varianta engleză), „N” corespunde Calului („knight”, în varianta engleză) şi „P” corespunde Pionului (pawn, în varianta engleză). De exemplu, pentru a muta pionul numărul 2 în poziţia b3, utilizatorul trebuie să tasteze „@fbchess Pb3”.

Citește și: SURSE – Sondajul care îi dă șah lui Iohannis: prăbușire pentru PNL-USR

 

FBChess poate sugera mutări jucătorilor care au nevoie de ajutor. Acesta poate fi accesat inserând comanda „@fbchess help”.

Citește și: De necrezut! Profesorul Leon Dănăilă e prins în mijlocul unui scandal jenant

sursa: descopera.ro

Articole similare:

Top