SCHIMBĂRI la WhatsApp: Noua funcție introdusă pentru utilizatori

Interesant!
02.03.2017
Autor: Cristi Teodorescu

Serviciul de mesagerie WhatsApp marchează împlinirea a opt ani de la lansarea sa printr-o actualizare care include o nouă funcție denumită Status, prin care utilizatorii pot împărtăși cele mai frumoase momente cu prietenii lor sub formă foto, video sau prin GIF-uri, scrie marți digitaltrends.com.

Această nouă funcție este similară celei oferite de platforma digitală Snapchat.

Citește și: Reacție pe surse! Cu ce medie ar fi terminat Kovesi facultatea, de fapt

Compania de mesagerie deținută de Facebook testează de ceva timp Status, care potrivit portalului digitaltrends.com este aproape o copie a serviciului Snapchat. Succesul uriaș al Snapchat i-a determinat pe responsabilii Facebook să implementeze astfel de funcții în mai multe dintre produsele companiei, precum Stories al Instagram sau Messenger Days al Facebook Messenger.

Citește și: Degringoladă în PNL: ‘Parcă se dorește să scădem sub 10%’

”Când WhatsApp a fost lansat în urmă cu opt ani, a început ca o aplicație de status update, unde oamenii puteau tasta un rând scurt de text pentru ca ceilalți utilizatori din lista lor să vadă ce au făcut sau ce au de gând să facă”, conform unui mesaj postat pe blogul companiei. ”Când am înțeles că oamenii foloseau această funcție pentru a comunica în timp real, am reproiectat WhatsApp ca o aplicație de mesagerie”, conform aceleiași surse.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ – Fost secretar de stat în Guvernul Cioloș, adus cu mandat pentru audieri

Funcția Status oferă noi posibilități utilizatorului la nivelul camerei privind realizarea și distribuirea fotografiilor, videoclipurilor și imaginilor animate. Pot fi adăugate texte, emoticoane sau doodle-uri în realizările media ale utilizatorului pe care acesta le poate trimite celor din lista sa de contacte.

Noile actualizări ale celor din lista de contacte apar în dreptul butonului Status (Stare). Stările indicate public de utilizatorii aplicației expiră după 24 de ore și acestea au aceeași caracteristică de criptare ca și mesajele transmise între utilizatori.

Citește și: Gafă MONUMENTALĂ a mascaților: Reacție STUPEFIANTĂ a poliției după ce au intrat peste o bătrână

Cei de la WhatsApp susțin că în fiecare zi se trimit circa 50 de miliarde de mesaje prin intermediul aplicației, peste 3,3 miliarde de fotografii, 760 de milioane de videoclipuri și 80 de milioane de imagini animate. Funcția Status este disponibilă în versiunea actualizată a aplicației din magazinele electronice pentru utilizatorii dispozitivelor Android, Apple și Windows.

Citește și: TULBURĂTOR Vasile Turcu, bilet de ADIO familiei. Ce l-ar fi determinat să se spânzure

Articole similare:

Top