Scapă de balonare urmând o săptămână sfaturile de mai jos
De câte ori nu ai mâncat nimic, dar în schimb simțeai că îți explodează burta? Sau, dimpotrivă, după o masă copioasă, gazele te-au umflat ca pe un balon? Indiferent dacă ești slab sau gras, balonarea este una dintre principalele cauzele de disconfort fizic cu care persoanele adulte se confruntă. Mai mult, dacă ne raportăm și la aspectul estetic, putem spune că balonarea este și una dintre cauzele de disconfort psihic. De câte ori nu ai ”tras” la sală și ce folos? în locul unui abdomen plat, aveai o minge care stătea să explodeze?
Știu, de fiecare dată este doar o problemă temporară, dar… extrem de neplăcută și incomodă! Încearcă pentru cel puțin o săptămână să urmezi cele 5 sfaturi simple de mai jos. Garantat, vei scăpa definitiv de balonare!
1. Redu consumul de sare
Sarea este o parte esențială a fiecarui regim regim alimentar sănătos. Cu toate acestea, dacă mănânci prea multă sare, corpul tău va reține apa, cauzând dezechilibre ale electroliților din apă, care duc la efecte la fel de neplacute ca și balonarea.
Consumul excesiv de alimente procesate, snacks-uri, produse congelate, fast-food și alte produse nesănătoase reprezintă în fapt tot un aport excesiv de sodiu.
Sărarea alimentelor care deja conțin sare duce la o creștere și mai mare a cantității de sodiu ingerate. Carbohidrații depozitați de corp rețin de trei ori mai multa apă decât alte proteine, așa că, dacă ești înnebunit după cereale și spaghete, trebuie neapărat să crești aportul de proteine și să reduci cantitatea de carbohidrați.
2. Bea apa din abundență
Apa duce la eliberarea fluidelor celulare depozitate în țesuturi, ceea ce contribuie la menținerea unui aspect plat al stomacului! De aceea, este important sa nu ignori niciodată simptomele deshidratării.
Nu uita! Apa este esențială pentru toate procesele care au loc în organism. Bea suficientă apă încât să reduci aspectul de balonare. Cât de multă apă ar trebui să bei? Ei bine, cel mai indicat este să bei echivalentul a jumătate din greutatea ta corporala în uncii. Raportat la sistemul metric, dacă ai, de exemplu, 55 de kg trebuie să bei 1,8 litri de apă pe zi.
3. Evită guma de mestecat
Mestecarea gumei facilitează înghițirea de aer, până ce stomacul ajunge să preia proprietățile unui balon de cauciuc. Iar dacă crezi că guma fără zahăr e mai bună, te înșeli. Iți dăunează în două moduri!
4. Stop bulelor acidulate
Bulele din băuturile carbogazoase rămân în tractul intestinal, ducând la acumularea de gaze. Așadar, dacă te confrunți cu probleme de balonare este indicat să încetezi să mai bei sucuri acidulate. Să nu cazi în capcana de a crede că cele fără zahăr au alte efecte! Același lucru este valabil și pentru sucurile carbogazoase dietetice.
5. Evită zahărul artificial
Produsele îndulcite artificial conțin foarte mult alcool din zahăr, înlocuitori ai zahărului și chiar produse naturale care pot cauza atât balonare, cât și afecțiuni gastrointestinale severe. Evită așadar sucurile carbogazoase dietetice, guma de mestecat, dulciurile, batoanele de proteine și alte produse similare.