SCANDAL SEXUAL în lotul național de gimnastică: Două sportive îl acuză pe medicul lotului de abuz sexual

HOT
16.09.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Rachel Denhollander este una dintre cele două gimnaste care au declarat pentru IndyStar că au fost abuzate sexual de unul din doctorii lotului american de gimnastică, Larry Nassar. Ea a depus o plângere la poliţia din Michigan în august.

Citește și: Simona Halep, în scandal cu vecinii. Ce lovitură imobiliară vrea să dea în Constanța

Două foste gimnaste, una medaliată la Jocurile Olimpice, au acuzat un cunoscut medic al lotului de abuz sexual. Una dintre acestea l-a dat în judecată joi, 8 septembrie, în California, iar cealaltă gimnastă a depus o plângere acum două săptămâni la poliţia din Michigan. Ambele au fost intervievate separat de către publicaţia amintită, iar declaraţiile lor au fost foarte asemănătoare, acuzându-l de aceleaşi fapte pe doctorul Larry G. Nassar, medic al lotului de gimnastică a SUA, timp de patru Jocuri Olimpice. Acesta s-a retras din această funcţie în septembrie anul trecut departe de ochii presei.

Citește și: Cristian Tudor Popescu ştie viitorul premier: ‘E un câştig pentru România’

Femeile au spus că au fost molestate în timpul mai multor tratamente, prin anii 90 şi 2000, că doctorul le mângâia sânii şi zonele genitale, ba chiar făcea comentarii referitoare la sexul oral şi era agitat când fetele trebuiau să efectueze controlul medical, conform unor înregistrări ale judecătoriei.
Avocatul doctorului Nassar, absolvent al Universităţii de Stat din Michigan, a declarat că nu este acuzat de nicio crimă şi că respinge toate acuzaţiile.

Citește și: Reacția Valentinei Pelinel, după ce Boureanu și-a bătut fiica

Oficiali ai Lotului de Gimnastică a SUA a dat declaraţii cu privire la acest caz şi a menţionat că medicul nu mai face parte din echipă, că vor coopera cu autorităţile pe tot parcursul investigaţiei şi că încurajează sportivii să-şi împărtăşească problemele. Nassar a spus într-o postare pe o reţea de socializare din vara lui 2015 că s-a retras din echipa lotului pentru un post la o şcoală din Michigan, asta după ce cu puţin timp înainte susţinea că îşi doreşte să fie alături de lot la Jocurile Olimpice.

Citește și: După 20 de ani, o vedetă pleacă din Pro Tv

În timp ce una dintre fostele gimnaste a preferat să-şi ascundă identitatea, cealaltă,Rachel Denhollander, a spus că a fost inspirată de investigaţiile de pe IndyStar pentru a ieşi în faţă să spună adevărul, dar că nu a fost deloc uşor pentru ea. Ea a completat o plângere împotriva lui Nassar acum două săptămâni la poliţia din Michigan, în care a precizat că doctorul a abuzat-o sexual în timpul unui tratament pentru durerile de spate, când avea 15 ani, în 2000.

Citește și: CTP, despre Iohannis: ‘E bun la sanatoriul de boli nervoase, discursul e o badijonare la creier’

Gimnasta a precizat că mama ei era prezentă în timpul tratamentelor, dar că el făcea în aşa fel încât să i se vadă doar capul şi spatele.
Fiind un nume foarte important în lumea gimnasticii şi în domeniul medical, lui Rachel i-a fost teamă să spună ceva, crezând că aşa face şi cu ceilalţi colegi.

Citește și: Cea mai frumoasă prezentatoare de știri de la PRO TV a DIVORȚAT după doar un an de căsătorie

Articole similare:

Top