Sănătatea ta: 6 alimente care conţin Omega 3. Vezi la ce te ajută!

Revista Blogurilor
29.09.2012
Autor: dan

Pentru a avea un organism sănătos, specialiştii ne recomandă câteva alimente care aduc un aport considerabil de Omega3:

 

1.  Somonul

 

Din anul 2004, peştele a fost recunoscut oficial ca fiind un aliment ce reduce riscul îmbolnăvirii de inimă. Acest aliment conţine grăsimi care ajută la reducerea hipertensiunii şi a cheagurilor de sânge, împiedicând astfel producerea atacurilor de cord. Dacă vrei să nu ai probleme de inimă, este indicat să consumi cel puţin două mese pe săptămână care să conţină peşte. Pe lângă somon, şi macroul, heringul, sardinele, tonul sunt alimente bogate în Omega 3, dar cantităţile pe care trebuie să le consumi trebuie să fie mai mici, pentru că există posibilitatea ca apele în care trăiesc aceşti peşti să fie poluate şi astfel să conţină mercur.

 

2. Seminţele de in

 

Seminţele de in sunt bogate în fibre şi au un rol important în scăderea colesterolului, în prevenirea constipaţiei prin curăţarea colonului, stimulează imunitatea şi stabilizează zahărul din sânge. Aceste seminţe, cât şi uleiul produs din ele trebuie depozitate la rece, în frigider, pentru a nu se râncezi. Pudra obţinută prin măcinarea acestor seminţe se poate adăuga peste carne, iaurt sau cereale.

 

 3. Nucile

 

Nucile sunt acele alimente care sunt importante datorită calităţii lor nutriţionale, deoarece conţin lipide nesaturate şi acizii graşi Omega 3. Aceste fructe uscate sunt benefice pentru prevenirea astmului şi a artritei reumatoide, dar conţin şi antioxidanţi, care sunt esenţiali pentru creier şi inimă.  Pentru a asigura necesarul de Omega 3, poţi consuma două linguriţe de ulei de nuci sau 3-4 nuci pe zi.

 

Continuarea pe eva.ro

Articole similare:

Top