Rusia e cu ochii pe România: Ce au făcut SUA de rușii sunt gata să intervină

Interesant!
15.12.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Statele Unite ale Americii au in plan instalarea unui sistem Aegis Ashore BMD in Romania pana la sfarsitul anului in curs si a unui sistem similar in Polonia pana in 2018, a indicat Agentia americana pentru apararea antiracheta (MDA).

Vezi și: Ciobanii au forțat intrarea în curtea Palatului Parlamentului. Poliția antirevoltă intervine
MDA si programul Ballistic Missile Defense Systems (BMDS) au efectuat joi teste cu interceptori Standard Missile-3 (SM-3) ce urmeaza sa fie desfasurati in Romania in acest an, a declarat directorul Agentiei, viceamiralul James Syring.

Citește și: Senatoarea Anghel, dezlănţuită: Atac fără precedent la Iohannis şi la presă – VIDEO
„Testul de astazi a demonstrat ca aceeasi capabilitate Aegis Ballistic Missile Defense care a fost desfasurata pe mare si operationala de ani, va fi in curand operationala pe uscat ca parte a capabilitatii Fazei a 2-a a EPAA (European Phased Adaptive Approach, Abordarea Europeana Adaptiva in Etape privind Apararea Antiracheta) in Romania”, a declarat viceamiralul Syring, relateaza Agerpres.

Citeşte şi: Ciobanii refuză întâlnirea cu Tăriceanu şi ameninţă: Vor ca presa să fie prezentă la discuţii
SM-3 Block IB este un interceptor care distruge rachete balistice prin impact la mare viteza. Despre acest sistem, Taylor Lawrence, presedintele companiei constructoare Raytheon Co., a declarat ca, ‘indiferent cum este lansat, un SM-3 poate sa intercepteze amenintari in spatiu si sa le distruga’. ‘Flexibilitatea desfasurarii de SM-3 de pe uscat sau pe mare extinde optiunile de protectie pentru comandantii combatanti si aliatii nostri in lume’, a subliniat Lawrence.
SM-3 a fost testat pentru prima oara pentru interceptarea si distrugerea unei rachete balistice pe un teatru european la data de 20 octombrie, in zona insulelor Hebride din Oceanul Atlantic, in largul coastelor Scotiei.

Citește și: Scene ULUITOARE. Un senator către un protestatar: ‘Eşti prost!’ / VIDEO / UPDATE

Articole similare:

Top