România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

Interesant!
07.05.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Un paşaport contrafăcut sau o carte de identitate românească falsă poate costa, pe piaţa neagră, până la 5.000 de euro. Iar clienţi sunt destui, aşa că s-a ajuns ca banala carte de identitate românească să fie cel mai falsificat document de călătorie din Europa.

Doar în primele nouă luni ale lui 2015, poliţiştii români de frontieră au depistat aproape 300 de paşapoarte româneşti şi cărţi de identitate contrafăcute.

Citește și: Dezvăluiri halucinante despre moartea lui Ekeng de la Dinamo: ‘Doctoriţa mânca seminţe şi fuma’

O cifră care, cu toate problemele din Orientul Apropiat, este în scădere faţă de anul 2014, când au fost găsite 400 de astfel de falsuri. Conform reprezentanţilor Serviciului de Expertiză a Documentelor de Călătorie şi Criminalistică din IGPF, cu 178 de cărţi de identitate false descoperite în primele trei trimestre ale anului, CI românească este pe primul loc în UE ca document de călătorie contrafăcut.Recordul de falsuri a fost înregistrat în 2007, anul în care România a aderat la Uniunea Europeană, când au fost interceptate peste 700 de falsuri! Cele mai multe dintre acestea erau folosite de cetăţeni ai Republicii Moldova care voiau să ajungă în Occident.

Citește și: Ionel Dănciulescu și medicul lui Dinamo, mărturii înfricoșătoare despre moartea lui Ekeng
sursa: libertatea.ro

Articole similare:

Top