REVOLUȚIE în medicină: A fost inventat lipiciul chirurgical

Healthy Living
08.07.2016
Autor: Cristi Teodorescu

Un medic din Boston a creat un lipici chirurgical ce ar putea combate până şi leziunile cardiace ale nou născuţilor. Compania pentru care lucrează medicul a primit 9 milioane de euro pentru prelucrarea adezivului, notează mediafax.ro.

Chirurgia a fost bazată pe sutură timp de secole şi, deşi a avansat cu mult de la ace de os şi fir de mătase, procesul încă dăunează organismului uman.

Citește și:  Fratele unui realizator TV, snopit în bătaie de interlopi. Motivul este ȘOCANT

„Suturile sunt consumatoare de timp, ţesutul dăunează şi sunt o provocare, din punct de vedere tehnic””, spune Maria Pereira, director de cercetare la sediul la Gecko Biomedical de la Paris, ale cărei alternative ar putea înlocui clasicele copci.
Maria Pereira a creat un lipici chirurgical, care poate repara până şi leziunile de pe inimă.

Citește și: DOLIU în lumea medicală: Un cunoscut medic a murit la doar 59 de ani

Adezivul creat de Pereira este vâscos şi biodegradabil şi este întărit cu ajutorul luminii unor LED-uri. Spre deosebire de alte adezive care pot fi spălate cu apă, acesta poate fi plasat în medii umede, cum ar fi inima, situaţie în care acesta funcţionează atât ca un material de etanşare, cât şi ca o schelă pe care să crească ţesutul.
Medicii de la Spitalul de Copii din Boston au abordat această problemă în cadrul Diviziei de ştiinte medicale şi Tehnologie: cum să opereze inima unui copil nou-născut fără suturi?

Citește și: Internetul a ‘explodat’: Cele mai tari glume despre Tudy, noul viceprimar al Capitalei

Inima unui nou-născut este la fel de mare ca pumnul. Astfel de operaţii sunt extrem de delicate. Pereira s-a inspirat din natură. „Înţelegerea principiilor de bază ale modului de lucru este foarte importantă în dezvoltarea de noi tehnologii”, spune ea.
Un grup de oameni de ştiinţă şi antreprenori fondat Gecko Biomedical în 2012, a angajat-o pe Pereira în calitate de şef de cercetare.

Citește și: Povestea inedită a eroului meciului Franţa-Germania. Sora lui a supravieţuit unui atac terorist

Primul său produs fabricat din adeziv, GB02, acţionează ca adjuvant la suturi in chirurgia de reconstrucţie vasculară şi va intra în studiile clinice în aceasta primavară, cu scopul de a asigura aprobarea de reglementare, în prima jumătate a anului 2017.
Compania, care a primit mai mult de 9 milioane € în fonduri, lucrează la GB04, care ar putea pune capăt nevoii de suturi cu totul.

Citește și: Marea Britanie încasează o MEGA-LOVITURĂ după Brexit: Ce a urmat după prăbușirea lirei

„Scopul este acela de a face o intervenţie chirurgicală mai simplu şi să schimbăm modul în care se face”, a completat Maria Pereira.

Citește și: Anunţ ALERTĂ pentru consumatorii de cafea: Greşelile care te pot costa scump

Articole similare:

Top