Replica creatorului rochiei purtate de Carmen Iohannis la Palatul Regal din Spania după criticile primite

Fashion
14.07.2015
Autor: Cristi Teodorescu

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au avut, luni, o întrevedere cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi cu soţia sa, Regina Letizia. Ţinuta purtată de Carmen Iohannis a atras din nou o mulţime de comentarii pro şi contra.

Citește și: Măsuri fără precedent împotriva infirmierei care l-a fotografiat pe Gabriel Cotabiță

Carmen Iohannis şi Klaus Iohannis au purtat, pentru prima oară la un eveniment oficial, ţinute concepute de acelaşi designer, Alexandru Ciucu. Şi, ca de fiecare dată, rochia Primei Doamne este subiect de polemici între specialişti şi între pasionaţii de modă, unii apreciind ţinuta, alţii criticând faptul că aceasta nu a respectat eticheta.

Citește și: Răsturnare de situaţie. Ponta, după o discuţie cu Florin Piersic: ‘O simplă porcărie a unora’

 

Alexandru Ciucu, cel care se ocupă de ţinutele familiei prezidenţiale, a explicat pe alegerile făcute. „Ieri, la Madrid, Regele Felipe al VI-lea si Regina Letizia, i-au primit intr-o vizita oficiala pe Domnul Presedinte si pe Prima Doamna, la Palatul Regal. Am avut mari emotii din punct de vedere vestimentar, stiind ca Regina Spaniei este un fashion icon mondial,dar cred ca am reusit sa ma ridic la nivelul unei astfel de vizite, gratie Doamnei Iohannis. In ce priveste costumul Domnului Presedinte, a fost mai usor, pentru ca in cazul barbatilor, regula este doar una si e simpla: sa arate impecabil. Sunt mandru de Familia Prezidentiala”, a scris Alexandru Ciucu pe o reţea de socializare.

Designerul a răspuns şi comentariilor în care i s-a reproşat că a ales o rochie cu mânecă scurtă pentru Carmen Iohannis la întâlnirea cu Regele Felipe şi Regina Letizia, apreciind că o asemenea viziune despre etichetă este „puţin rigidă”.

Legat de de atât de mult contestata lungime a rochiilor şi fustelor Primei Doamne la ocaziile oficiale, Alexandru Ciucu a explicat că „există o marjă destul de mare pe care protocolul o acceptă”.

Articole similare:

Top